Küratörlüğünü GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat

Atalay’ın yaptığı sergi, GAÜN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay,  GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal ve Şehitkâmil Belediye Başkan Yardımcısı Ceyda Gürsel’in katılımıyla Şehitkâmil Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. 

 Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıldönümüne ithafen düzenlenen sergiye 40 üniversiteden 33 Profesör,  35 Doçent,  18 Doktor Öğretim Üyesi,  16 Öğretim Görevlisi ve 4 Araştırma Görevlisinden oluşan toplam 106 akademisyen sanatçı,  resim,  baskı resim,  fotoğraf,  dijital baskı ve heykel gibi çeşitli tekniklerle ürettikleri eserleriyle katılım sağladılar.

Açılışta konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ithafen düzenlenen bu değerli sergi, Cumhuriyet değerlerine de bir saygı duruşu niteliğindedir.  106 akademisyen sanatçının eserlerini buluşturduğumuz sergi aracılığıyla Cumhuriyet değerlerini pekiştirme fırsatını bulduğumuz için onur duyuyoruz.” dedi.

 

 GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Cumhuriyet değerleriyle donatılan ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen sanatçılar yetiştirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. Atalay, “Bu sergiler şehirle sanatın buluşmasına öncülük eden etkinliklerdir.  Dolayısıyla, sanatın topluma yayılması noktasında önemli bir rol üstlenmekteyiz. Güzel Sanatlar Fakültesi, Gaziantep’te sanat üretimini  ve  paylaşımını artırmak  ve  şehre  yaymak  amacıyla çalışmalarına devam edecektir. Bu misyonu sürdürmek için elimizden gelen tüm sorumlulukları yerine getirmeye kararlıyız  ve  bu  yolda  çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında “Bu  süreçte  desteğini bizden   hiçbir   zaman   esirgemeyen   Sayın   Rektörümüz   Prof.   Dr.   Arif   Özaydın’a teşekkürlerimi iletmek isterim. Aynı zamanda sergiye imkân sağlayan Şehitkâmil Belediyesi’ne teşekkür ederim.” dedi.

 “Akademisyen Sanatçılar Sergisi 3”,   22 Kasım 2023 tarihine kadar Şehitkamil Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacak.