Gaziantep’te birçok noktada bulunan ve yıllardır faaliyet gösteren Cergibozanlar Marketler Zinciri, skandal bir uygulamaya imza attı. Bu uygulamayı gören vatandaş ise büyük tepki gösterdi.

Gün içinde alışveriş için Cergibozanlar market zincirlere giden giden vatandaşlar, toz şekerlerin üzerinde “Bir Adetle Sınırlıdır” ibaresi karşılaştı. Bunun karşısında büyük şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, ürünlerden birkaçını sınırlı sayıda satan Cergibozanlar market zincirine tepki gösterdi.

Ürünlerde sınırlama uygulamasına kayıtsız kalmayan vatandaşlar, markette bulunan ürünün üzerindeki yazılı kağıdın fotoğrafını çekerek sosyal medya hesplarında paylaşımında bulundu.

Daha öncesinde ülke genelinde etiketlerde fırsatçılık yapan birçok zincir markete, denetimler sonucunda büyük yaptırım uygulandı. BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ve Savola Gıda’ya toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası verilmişti. Bu yaptırımın yerel marketler için de uygulanması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu. (ASLI EMEKTAR)

Editör: Haber Merkezi