Bahçeşehir Koleji, “Değişim eğitimle başlar” mottosundan yola çıkarak, Master First Eğitim Modeli kapsamında farklı modüllerle “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na” yönelik çalışmalarına başladı. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’na başlarken öğrencilerin toplumsal bir sorun olan iklim değişikliği ve farkındalığına dikkat çekmek amacıyla ilk modül olan bu tema üzerinden planlamalar yapıyor.

Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülke tarafından 25 Eylül 2015 tarihinde yoksulluk, eşitsizlik, adaletsizlik ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için tüm üye ülkelerin imzalarıyla gündeme alınan “Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi 2030”, Birleşmiş Milletler’e üye ülkeler tarafından belirlenmiş “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı”nı da içeriyor.

“Küresel sorunlara yaratıcı ve kalıcı çözümler bulmak gerekir”

Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği İçin yaptığı açıklamada, “Hızla yaklaşan ve etkileri yaşamın her alanında görülmeye başlanan iklim değişikliği, insanlığın tüm önceliklerini yeniden değerlendirmesine yol açmıştır. Burada insanlığın iki seçeneği mevcuttur; hali hazırdaki sosyal, ekonomik ve kültürel süreçlere olduğu gibi devam edip dünyanın sonunu hazırlamak ya da var olan tüm sistemleri Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ışığında yeniden tasarlayıp başta iklim değişikliği olmak üzere tüm küresel sorunlara yaratıcı ve kalıcı çözümler bularak gezegenin yaşanabilir kılınmasına katkı sağlamaktır” ifadeleri kullanıldı.

“İklim Değişikliği Modülü” etkinlikleri gerçekleştirecek

Bahçeşehir Koleji okul öncesi ve ilkokul kademesinde öğrencileriyle haftalık ders programı olan “Master First” eğitim modeli içinde “İklim Değişikliği Modülü” etkinlikleri gerçekleştirecek. Amaç, öğrencilerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilgili farkındalığını artırmak ve çözümün bir parçası olmalarını sağlamak. Hazırlanan bu etkinliklerin diğer amaçları ise kalıcı öğrenmeyi sağlamak ve öğrencilerin çevresel duyarlılığı artırarak, bu duyarlılığın davranışlarına yansımasına katkıda bulunmak olacak.

Öğrencilerin “Benim Gezegenim Benim Geleceğim” sloganıyla yaşadıkları dünyaya sahip çıkmak adına farkındalık kazanmalarını, birey olarak neler yapmaları gerektiğini ve konuyla ilgili nasıl mücadele yöntemleri geliştireceklerini öğrenmeleri de amaçlanıyor. (ASLI EMEKTAR)

Editör: Haber Merkezi