GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜNEŞ: ERKEN SEÇİM OLACAK

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜNEŞ VE GAZİANTEP HEYETİNDEN BAŞKAN KIZILASLAN’A ZİYARET

GENÇ İŞSİZLİK ARTTI, ESNAF ZORDA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş ve heyeti gazetemize ziyarette bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Güneş, partilerinin erken seçimi öngördüğünü belirterek, “ Seçimde Türkiye’nin menfaatleri ve hayrına olduğuna inandığımız kim varsa onunla görüşürüz. Bizim önümüzde çok alternatif var” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Karalar, Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam ve Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Kirazoğlu’ndan oluşan heyet Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kızılaslan’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında siyasette gelinen süreç, genç işsizlik ve Gaziantep’e ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, erken seçim vurgusu yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Güneş, “Kanaatimize göre erken seçim olacak. Erken seçimin olması için çok sebep var” dedi.

ERKEN SEÇİME GÖTÜREN 2 SEBEP VAR

Genel Başkan Yardımcısı Güneş, erken seçime gidilmesi için önlerinde 2 sebebin bulunduğuna dikkat çekerek, “Bunlardan bir tanesi Türkiye ekonomisi 2023 yılına kadar bu iktidarı taşımaya müsait değil. Zaten memurlara 3600 ek gösterge gibi verilen bazı zamlar erken seçimin sinyallerini veriyor. İkincisi Saadet Partisi’nin ittifaklar karşısındaki duruşu” dedi.

HİÇBİR PARTİYE KARŞI ÖN YARGILI DEĞİLİZ

Saadet Partisi’nin seçimdeki rolüne ve yönüne ilişkin bilgiler veren Genel Başkan Yardımcısı Güneş, “Biz geçmişten bugüne Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş bütün partilerle görüşürüz, konuşuruz. Bazen karşı karşıya kaldığımız iktidarla muhalefet oluruz, bazen de yan yana gelir Türkiye’yi idare ederiz. Hiçbir partiye karşı ön yargılı değiliz. Saadet Partisi olarak şartlarımızı ortaya koyarız ve bunlardan en başta geleni adaletin ve güvenin tesis edilmesi gibi noktaları göz ardı etmeyiz. Şuandaki mevcut Türk tipi Cumhurbaşkanlığı sisteminde vazgeçilmesi haliyle her partiyle görüşürüz. Türkiye’nin menfaatleri ve hayrına olduğuna inandığımız kim varsa onunla görüşürüz. Bizim önümüzde çok alternatif var. Bu alternatiflerle hepsi masada. İktidar partisiyle, muhalefet partileriyle ve yeni kurulan partilerle de görüşürüz. Kısacası hepsiyle görüşürüz, görüşüyoruz. Türkiye için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Burada Türkiye’ye umut ile güven vermek ve Ankara’da Türkiye’nin adaleti var dedirtmek için kiminle iş birliğine girilecekse veyahut tek başımıza hareket edilecekse de bunları ilgili kurumlarımıza görüşür karara bağlarız. Ön yargımız yok. Sistemi düzeltelim, adaleti sağlayalım, ekonomiyi düzeltelim. Vatandaşlarımıza umut verelim” ifadelerine yer verdi.

6 AY ÖNCE SAHAYA ÇIKAMIYORDUK ŞİMDİ HEVESLE ÇIKIYORUZ

Saha gezilerine ilişkin bilgiler veren Genel Başkan Yardımcısı Güneş, “Türkiye’yi geziyorum. Biraz evvel sayın başkanımızın da ifade ettikleri gibi Trabzon, Trabzon’un Of ilçesi gibi yerler iktidar partisinin oy deposu olduğu yerlerdi. Ben her gidişimde esnaf ziyaretlerine çıkıyorum. Geçmişte iktidar partisiyle çok olumlu konuşan insanlar şu anda ya hiç konuşmuyorlar ya da aleyhte konuşuyorlar. Bunun için Gaziantep’te daha esnaf gezmedik. Bunun değerlendirmesini muhakkak gün içerisinde yapacağız. Sendikaları, gazeteleri geziyoruz. Geçmişte yani 6 ay evvel bizim arkadaşlarımız sahaya çıktığında bir kelime bile konuşturulmazken şimdi arkadaşlarımızın hepsi geçmişten bu yana yaptıklarımızla birlikte takdirle teşekkürle karşılanıyor. Böyle olunca artık ayrı bir hevesle sahaya çıkıyoruz. Saadet Partisi’nin trendi tıpkı eskiden Refah Partisi’nde olduğu gibi tatlı bir şekilde yükseliyor. Biz bunu hissediyoruz. Bu hissiyatımız doğrultusunda da genel başkan yardımcılarımız ve il sorumlularımızın tamamı sahada” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİSİ TÜRKİYE’NİN KÖPRÜSÜ

İşsizliğin arttığına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Güneş, “Esnafımızın sıkıntıları çok. Güven azaldı veya kırılıyor. Gençlerimiz yurt dışına gitmek istiyor. Bu güveni tekrardan tesis etmek gibi bir mecburiyetimiz var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Eskiden memura yüzde 125 zam yapılırdı. Şimdilerde ise memura yüzde 5 veya 7 zam denilince istediğimizi aldık, diyorlar. Enflasyonun yanında bu söylenenler devede kulak bile değil. Bunun için Türkiye’nin Saadet Partisi’nin fikriyatına, düşüncesine ihtiyacı var. Saadet Partisi Türkiye’nin harcı, Türkiye’deki bölünmüşlüğün ortasındaki köprü. Görevimizi yaptığımızın kanaatindeyiz. Bazı şeyler vardır ki oy oranları istenen seviyede olmasa da yaptığımız görev Türkiye’de mihenk taşıdır, ölçüdür, olmazsa olmazdır. Saadet Partisi’nin büyük bir görev yaptığına inanıyoruz. Bunu zevkle ve severek yapıyoruz. Memleketimiz ve insanlarımız için inşallah hayırlı olur” dedi. (TÜLAY KARA)

Editör: Haber Merkezi