ÇARŞI YOĞUNLUĞU MAVİ KATEGORİYİ ZORA SOKUYOR

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından Gaziantep’in mavi kategoriye girdiği belirtilse de özellikle delta varyantı ile birlikte korona virüs vaka sayılarında büyük artış yaşanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Gaziantep’e ilişkin önemli açıklamalar geldi. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamada Gaziantep’in mavi kategoriye girdiğini ve ilk doz aşılama oranının yüzde 75’in üzerinde seyrettiğini belirtti. Fakat ikinci doz aşılanma oranının düşük olması ve akabinde delta varyantının hızlı bulaş riski ile birlikte korona virüs vaka sayılarında büyük artış yaşanıyor. İddialara göre yoğun bakımların yüzde 90’ı aşan oranda dolduğu söylenirken, ağır hasta sayılarındaki artış da paniğe yol açıyor.

Hastanelerde doluluk oranı artıyor

Gaziantep’te özellikle ikinci doz aşılama oranının istenilen seviyelere ulaşamaması ve normalleşme ile birlikte vatandaşların maske ve mesafe kurallarına riayet etmemesi vaka sayılarının artmasına neden oldu. Kentteki vaka sayıları hızla artması hastanelerin doluluk oranını arttırmaya başladı. Özellikle Devlet hastanelerinde doluluk oranlarının artmasından dolayı Gaziantep’te Mücahitler ve Abdulkadir Yüksel Devlet Hastaneleri’nin yeniden pandemi hastanesi olarak kullanılacağı iddiaları artıyor.

Aşılama oranı yetersiz

Kentteki ilk doz aşılama oranı yüzde 75’in üstünde seyretse de aşılama oranı yetersiz kalıyor. Bundan dolayı ağır hastalarla birlikte yoğun bakımların dolmasında tedirginliği artırıyor. Şehrin birçok yerinde binalara karantina uyarı afişlerinin asılması, özel hastanelerde yoğunluk oluşması akıllara soru işaretleri getiriyor. Keza Vali Davut Gül’ün de yaptığı açıklamasında, ‘Gaziantep aşılamada mavi renge dönüşse de dörtte bir aşılanmamış kesim var. Bu oran bizleri yüzde 100 korumayacaktır. Lütfen hastalık şehrimizi esir almadan aşılarımızı olalım’ dedi. (MERVAN SAK)

Editör: Haber Merkezi