İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD), Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na davet ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sıcak bir karşılama mesajı paylaştı.

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) tarafından dünya toplumlarında yaşanan sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin yerel yönetimler düzeyinde çözüme kavuşturulması amacıyla 2016 yılında kurulan OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin dahil olmuştu. Ankara’da organize edilen resepsiyonun protokol konuşmalarında Gaziantep’te iz bırakan projelere ve sosyal faaliyetlere methiyeler dizilirken, Başkan Fatma Şahin’in Türkiye’de örnek teşkil eden yerel belediyecilik anlayışının, OECD’nin davetiyle yurt sınırlarını aşarak dünya şehirlerine rol model olacağının altı çizilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise OECD resmi twitter sayfasında “Yeni OECD şampiyon belediye başkanları şehrine çok sıcak bir karşılama” mesajıyla Başkan Şahin’e hoş geldin mesajı verildi.

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) tarafından gelen paylaşımda, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Suriyeli göçmenlerin refahını iyileştirmek için onları entegre ediyor ve iklim değişikliğiyle mücadele için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor” ifadeleri kullanıldı.

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) tarafından gelen mesaja karşılık Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “OECD Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na, Türkiye’den ilk davet edilen başkan olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e gönderdikleri sıcak “hoş geldin” mesajı için teşekkür ederiz” mesajını verdi. (TÜLAY KARA)

Editör: Haber Merkezi