Geçtiğimiz yıllarda babaları adına ilkokul, anneleri adına ise ana okul yaptıran yardımsever Özkaya ailesi bu kez yine anneleri adına taziye evi yaptırarak yeni bir esere imza attı. Taziye evi açılış törenine, Gaziantep Valisi Davut gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve MHP Milletvekili Sermet Atay ve Özkaya ailesi katıldı. Özkaya ailesi adına açılış töreninde Nurettin Özkaya konuşma yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle hayırsever Özkaya ailesi iş birliğinde Gülşen Özkaya adına yapılan taziye evinin açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninin ardından kurdele kesimine geçen protokol üyeleri taziye evini gezdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi, göreve geldiği 2014 yılından bu yana şehrin muhtelif yerlerinde toplamda 50 taziye evi inşa etti. Bunların bir kısmını Büyükşehir Belediyesi olarak bir kısmını da hayırsever iş insanlarının iş birliğinde gerçekleştirdi.

“Hayırseverlik inancımızın bize verdiği en büyük talimat”

Taziye evinin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasının başında, Özkaya aile büyüklerini rahmetle anarak, “Özkaya ailesi, Gaziantep’e hayırlı evlatlar kazandırdı. Ölüm en büyük ders bize. Geçen yıl hüzün yılımızdı. Gerçekten ölüm haberleri konusunda bilgi almaktan çekinir olmuştum. Tam bir hüzün yılıydı. Salgın hepimizin yakınlarını, sevdiklerini, canlarını aramızdan ayırdı. Bazı aileler de tabi bu daha ağır oldu tıpkı Özkaya ailesinde yaşandığı gibi. Hem anne hem kardeş vefat etti. Rabbim, sabır versin. Nur içinde yatsınlar mekânları cennet olsun. Dolayısıyla ölümden alınacak derste nasıl yaşadığımız çok önemli. Arkamızda ne bırakacağımız keza çok önemli. Yardımseverlik ve hayırseverlik bizim inancımızın bize verdiği en büyük talimattır. Ölümü tatmadan önce arkada ne bıraktığının büyük bir önemi var. İnsanlık için neler yaptığımızın büyük bir ehemmiyeti var. Hayatın hakkını vermeliyiz. Dua kapılarını açık bırakmamız gerekiyor. Bu şehir özel bir şehir. Gaziantep Modeli, Türkiye’de eşi görülmemiş bir anlayışı bizlere sunuyor. Bu model, birçok ilde yok. Bizim geleneğimizde sevinçler paylaşınca çoğalıyor, acılar paylaşınca azalıyor. Hamdolsun hayırsever ailelerimiz çok büyük bir destek veriyor bu kent için. Allah her birinden razı olsun” şeklinde konuştu.

“Sosyal sorumluluk bilincinin olması gerekir”

Hayırsever Özkaya ailesine yardımseverliklerinden dolayı teşekkür eden Gaziantep Valisi Davut Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gaziantep’te Özkaya ailesi başta olmak üzere hayırseverlik adına çok sayıda aile var. Allah sayılarını artırsın. Allah onların eksikliklerini bizlere yaşatmasın. Tabi, imkânın ve gücün sorumluluğu var. Kazandığın paranın vergisini vermek lazım. Kazanılan paraya vesile olan işçinin hakkını vermek lazım. Zekâtını vermek lazım. Bu da nasıl mal alırken nasıl bir borcumuz varsa ve ne denli sadıksak zekâtlarımıza da böylesine sadık olmak durumundayız. Aile bireylerinin hakkını vermek lazım ve en son olarak da sosyal sorumluluğun bilincinde olmamız gerekiyor. Çok şükür Gaziantep’te Özkaya ailesi başta olmak üzere, gördüğüm Gazi şehirli sanayicilerin önemli bir kısmı bu şartların hepsine de dikkat ediyor.”

“Türkiye’de örneği yok”

Taziye açılışı öncesi konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise “Altyapı belediyeciliğinin yanı sıra Gaziantep’te yerel belediyecilik alanında hayata geçirilen çalışmaların bir örneği daha Türkiye’de bulunmuyor. Hayırsever Özkaya ailesi başta olmak üzere birçok yardımsever aileye bu açılış vesilesiyle teşekkür ederim. Hayırsever Nurettin Özkaya aile büyüklerinin ahlaki değerlerini örnek alıyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu yıl bizim için hüzün yılı oldu”

Açılış töreninde Özkaya ailesi adına konuşma yapan Nurettin Özkaya ise şu sözleri dile getirdi: “Bu yıl bizim için hüzün yılı oldu Covid-19 nedeni ile önce annemiz daha sonra abimizi kaybettik. Annemiz adına yaptırmış olduğumuz Gülşen Özkaya taziye evi bir nebze olsun acılarımıza merhem oldu. Özkaya ailesi olarak her zaman devletimizin ve milletimizin arkasında durmayı ilke edindik. Bu tür yardım ve eserleri cenabı Allah bizlere güç verdikçe yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz babamızdan böyle gördük evlatlarımızı da bu şekilde yetiştiriyoruz bu vesile ile aramızda olan protokole ve halkımıza sonsuz teşekkür ediyor hepinizi Allah’a emanet ediyor taziye evimizin vatana ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programın ardından protokol günün anısına taziye evinin önünde fotoğraf çektirdi. (TÜLAY KARA)

Editör: Haber Merkezi