Gaziantep Valisi Davut Gül’ün eşi Gülden Gül ve Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı’nın eşi Nilgün Kalaylı, Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı olarak hizmet veren ve sayısı 9’a çıkan Aile Destek Merkezlerini (ADEM) ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın himayesinde 2018’de başlatılan okuma yazma seferberliğine Gaziantep Valiliği tarafından okuma yazma oranını artırmak amacıyla kursiyer sınırlamasının olmadığı eğitimler düzenlenmesi ve kursta başarı gösteren vatandaşlar çeyrek altınla ödüllendirilmesi projesi kapsamında Şehitkamil ADEM’lerde açılan okuma yazma kurslarındaki kursiyerlere defter kalem setleri hediye edildi.

Aynı zamanda Gaziantep Valiliği koordinasyonunda toplumun temel taşı olan aile kurumunu sağlam temeller üzerine inşa etmek, aile içi iletişimi güçlendirerek iç huzuru sürdürmek amacıyla hayata geçirilen Gaziantep Aile Akademisi kapsamında Şehitkamil ADEM’lerde Aile Akademisi eğitmenleri Psikologlar Ferhat Kurt, Ali Yıldız ve Mihriban Engin tarafından tamamlanan eğitimler sonrası düzenlenen sertifika törenine katılan Gülden Gül ve Nilgün Kalaylı eğitimi tamamlayan kadınlara katılımcı belgelerini takdim etti.

Dezavantajlı bölgelerde hizmet veren Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) İŞKUR destekli dikiş nakış kurslarında üretilen ürünlerin yer aldığı mağazayı ve üretim atölyelerini de ziyaret eden Gül ve Kalaylı, yapılan çalışmalar hakkında geniş çaplı bilgi alıp tüm bu çalışmaları desteklediklerini söylediler.
Şehitkamil ADEM’lerde hizmetlerini sürdüren Bağımlılık Danışma Birimlerini de ziyaret eden Gül ve Kalaylı, psikologlardan bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çıksorut ADEM-3 koordinatörü Psikolog Seda Atçı, “Meslek kurslarımızla, okuma yazma kurslarımızla, üretim atölyelerimizle kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Üretim atölyelerimizde üretilen ürünlerin satışını kolaylaştırmak amacıyla Kaymakamımız Ömer Kalaylı’nın desteğiyle mağazamızı da açmış bulunmaktayız. Buradan da el emeği göz nuru ürünlerimizi yakından görmek isteyen vatandaşlarımızı satış mağazamıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Fatma Altınbaş)

Editör: Haber Merkezi