Gaziantep’te zabıta, Furkan Vakfı tarafından asılan afişleri bir bir topladı. Bunun üzerine Furkan Vakfı Gönüllüleri astıkları afişlerin önünde nöbet tutma kararı alırken zabıta ile gerginlik yaşadı.
24 Kasım tarihinde Furkan Vakfı’nın Kurucusu Alparslan Kuytul’un Gaziantep’te düzenleyeceği ‘’İslam’da ibadet kavramı’’ adlı konferans için asılan afişlerin zabıta tarafından toplatılmasının ardından Furkan Gönüllüleri astıkları afişlerin başında nöbet tutmaya başladı. Bunun üzerine bazı bölgelerde zabıta ile vakıf üyeleri arasında gerginlikler oldu.
İddialara göre Çarşamba günü Gaziantep’te düzenlenecek olan konferans için spor salonu başvurusu yapıldı. Ancak, boş salon olmadığı gerekçesiyle başvuru reddedildi. Bunun ardından Kalander Plaza kiralayan vakıf üyeleri, afişler yaptırarak kentin farklı yerlerine astı fakat bu sefer de zabıta engeline takıldı.
Kuytul: “Gerekirse afişlerin başında nöbet tutacaklar’’
Zabıta tarafından toplatılan afişler hakkında açıklamalarda bulunan Alpaslan Kuytul,’’Gaziantep’te zabıta afişlerimizi topluyor. Onlar bunu yaparsa, bizim arkadaşlar da yine afiş asacak ve gerekirse afişlerin başında nöbet tutacaklar’’ mesajını verdi.
Vakfın gönüllüleri geri adım atmıyor
Zabıta engeline takılan vakıf üyeleri seslerini sosyal medya mecralarından duyurmaya çalıştı. Birçok sosyal medya platformuna video atan vakıf üyelerinin zabıta ile karşı karşıya geldiği ve afişlerin toplatıldığı görüldü. Fakat vakfın gönüllüleri geri adım atmayarak nöbetlerine devam edeceklerini ifade etti.

ZABITADAN FURKANCILARA “AFİŞ” ENGELİhttps://t.co/ay9dN9k4LP pic.twitter.com/2c0vcFqjiC

Gaziantep Doğuş Gazetesi #EvdeHayatVar (@dogus_gazetesi) November 20, 2021

Editör: Haber Merkezi