EN ÇOK TABLET DESTEĞİ SUNAN ŞEHİR GAZİANTEP

ÇOK DAHA HİJYENLİ VE DİSİPLİNLİ BİR ORTAM HAZIRLADIK

ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK

DERSLİKLER PANDEMİ KOŞULLARI GÖZETİLEREK AYARLANDI

6 Eylül Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitim öğretim yılı öncesi Gaziantep’teki okullarda son hazırlıklar tamamlandı. Konuya ilişkin İl Milli Eğitim müdürü Yasin Tepe, “Gaziantep, yeni eğitim öğretim dönemine kesinlikle hazır” dedi.

Covid-19 salgını ile birlikte birçok öğrenci ilk kez çevrimiçi eğitim ile tanışırken geçtiğimiz yılın büyük bölümünü evde geçiren öğrenciler, bu yıl okulların açılması için gün sayıyor. Millî Eğitim Bakanlığı’nın okulların 6 Eylül’de açılacağını duyurması, öğrencileri ve velileri heyecanlandırdı. Uzaktan eğitim nedeniyle okuldan uzak kalan öğrenciler, 6 Eylül itibariyle okullarına ve arkadaşlarına kavuşacak olmamın sevincini yaşarken okulların Covid-19 kurallarına göre eğitim verileceği belirlendi. İki yılı aşkın bir süreden sonra yüz yüze eğitime başlayacaklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep’in, uzaktan eğitimde çok iyi bir sınav verdiğini açıkladı. Devletin, devlet büyüklerinin ve şehirdeki yerel yöneticilerin hem tablet anlamında hem de internet anlamında çok güçlü destek verdiklerini dile getiren Tepe, “Türkiye’de öğrencilerimize en çok tablet desteği sunan şehir Gaziantep Oldu. Böylece çocukların başarısına olumlu katkılarımız oldu” şeklinde konuştu.

“Hijyen koşullarının Bir yıl öncesinden sağladık”

6 Eylül’de eğitime başlamak için öncelikle okulların hijyen koşullarının sağlıklı hale getirilmesi gerektiğini belirten Tepe, şunları aktardı: “Biz bunu 1 yıl öncesinden sağladık. Gaziantep olarak bütün okullarımız okulun temiz sertifikasını Türk Standartları Enstitüsü’nden alarak okullarımızı güvenli hale getirdik. Bu temizlik sertifikasının içinde aparatlar, temizlik ürünleri bulunduğu yerler, bilgilendirme ve eğitici seminerler gibi 22 kalem bulunmaktadır. Gaziantep’teki okulların tamamı, bu kuralların tamamını yerine getirmiştir. Bizim okullarımız çocuğun bahçeden ilk adımını atmasıyla beraber her türlü önlem titizlikle düşünülmüş ve hatta ev ortamından, sokaktan, AVM’den veya mahalleden çok daha hijyenli ve disiplinli bir ortam hazırladık. Bu yüzden çocukların okula gelmesinde en ufak bir sıkıntı yok. Bunu aslında Gaziantep’in bütün velileri ve çocukları da biliyor. Bu temiz ve hijyen koşullarımızı aksatmadan devam ettireceğiz.”

Hasar Almadan Devam Etmek İçin Aşı Olmak Şart

Öğretmenlerin, servisçilerin, kantincilerin ve diğer çalışanların aşılama durumu ile ilgili sağlık bakanlığı ve bilim kurulu tarafından aşılamanı şiddetle önerdiğini söyleyen Tepe, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyor. Türk hekimleri, aşılamanın salgınla mücadelede çok kritik bir öneme sahip olduğunu söylüyor. Bunu da bilimsel verilere dayanarak söylüyorlar. Diyorlar ki aşının yüksek olduğu illerde salgın düşük. Aşılı olan vatandaşların aşısız olana göre daha az bir oranla hastalığa yakalanıyor. Aşılı olan bir vatandaş hastalığa yakalandığında aşısız olana göre daha hafif geçiriyor. Dolayısıyla biz de öğretmenlerimize, servisçilerimize, kantincilerimize ve diğer tüm personellerimize herhangi zorlama yapmadan aşı olmalarını şiddetle öneriyoruz. Öncelikle kendi sağlıkları için aşı olun, diyoruz. Sonra çocuklarımız, toplumumuz ve ülkemiz için aşı olmanız gerekiyor, diyoruz. Ben üç doz aşı oldum. En ufak bir yan etki görmedim. Eşim de oldu. Çocuğumu da bugün aşıya götüreceğim. Böylece bu salgınla mücadelede çok daha büyük bir mücadele ortaya koyup yüz yüze eğitimi de en az hasarla veya hiç hasar almadan devam etmek istiyoruz” dedi. Ayrıca okulla bir şekilde irtibatı olan servis şoförleriyle, servislerde rehberlik yapan çalışanlarla kantin çalışanlarıyla ve eğitimin diğer bütün paydaşlarıyla iletişim halinde olduklarını ifade eden Tepe, yakın zamanda Toplum Yararına Program (TYP) çalışanlarının da geleceğini ve onlarla da yakın temasta olacaklarını dile getirdi.

Gaziantep Yeni Eğitim Dönemine Hazır

Gaziantep’in yeni eğitim dönemine kesinlikle hazır olduğunu söyleyen Tepe, “Ancak devam eden bazı büyük onarımlarımız var. PIKTES aracılığıyla Avrupa Birliği’nin fonladığı ve parasının çok geç geldiği, bizim de bu parayı mutlaka ilimizde değerlendirmek istediğimiz kanaati oluştu. Böyle 3-4 okulumuz var. Bu okullarımızda onarım belki eğitim-öğretimin başladığı dönemde hazır olmayabilir. Fakat biz bu okullardaki çocuklarımıza geçici olarak en yakın okulda eğitim almalarını sağlayacak hazırlıkları tamamladık. Bu okullarımız gidecek olan öğrencilerimize yakın olduğu için yürüyerek gidecekler. Uzak kalacak öğrencilerimizin olma ihtimaline karşı da taşıma problemimizi çözdük. Onarımlarımız en fazla bir veya bir buçuk ay sürer. Biter bitmez de çocuklarımızı tekrar yenilenmiş binalarında eğitim görmelerine olanak sağlayacağız” diye belirtti.

“Çocuk nereden gelirse gelsin servis çocuğu almak zorunda”

Geçen yıl servis şoförlerinin güzergaha uzak olan birkaç öğrenciyi almadığı için kendilerini bu konuda şikayetler geldiğini söyleyen Tepe konuya ilişkin şunları dedi. “Bu bireysel şikayetleri alır almaz servisin bağlı olduğu firmayla görüşüp sorunu çözüyorduk. Eğer o okulun aile birliği bir protokol imzaladıysa çocuk nereden gelirse gelsin servis çocuğu almak zorunda. Sadece kar oranı yüksek çocukların veya ana güzergaha yakın çocukların taşınması söz konusu değil. Bu konuda Servisçiler Odası bize destek veriyor. En ufak bir talebimizi olumlu karşılıyorlar. Bundan sonra da nu konuda birebir sorunlar yaşandığında biz hemen müdahale ederiz. Şu an böyle bir şikâyet almadık.”

Dersliklerin doluluk Oranı Normal

Dersliklerin doluluk oranı hakkında konuşan Tepe, “derslik ortalamalarımız 20-25 yıl önce korkunç boyutlardaydı. 70 veya 90 kişilik dersliklerin olduğunu gördük. Şu an ise çok ciddi bir düşüş ve bunun beraberinde de iyileşme var. Türkiye tarihinde hiçbir ilin alamadığı kadar bir yatırımı bu yıl Gaziantep aldı. 2021 yılın bitimine kadar 154 tane okul yapılacak. Bu konuda sayın valimiz Davut Gül, Fatma Şahin Bakanımızla görüşmeler yapıldı ve bu yatırımlar onaylandı. Bunun öncesinde de ilaveten 109 yatırımımız vardı. Daha sonra Sayın valimizin başlattığı şehrimizin kurtuluşunun 100. Yılında 100 hayırsever projesi adı altında 60’a yakın yatırım sözü verildi. Bütün yatırımlarımız tamamlandığında Gaziantep’in belki de 20 yıllık hiç bina yapılmasa bile dört dörtlük bir eğitim verileceğini düşünüyorum” dedi.

Son olarak öğretmen açığının olup olmadığına değinen Tepe, “Gaziantep çok öncü ve girişimci bir şehir. Herhangi bir ihtiyaç doğduğunda şehrin sorumlu insanları gidip ilgili bakanlıklardan talep ediyorlar. Son üç yıldır en çok öğretmen ataması yapılan şehir yine Gaziantep oldu. Yeni dönemde de böyle olacak” şeklinde konuştu. (MERVAN SAK)

Editör: Haber Merkezi