Türkiye’de 612 belediye bisiklete biniyor, yürüyor, alternatif ulaşım kanallarını kullanıyor

Başkan Şahin, 400 gence bisiklet hediye etti

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer -Landrut ve beraberindeki heyet ile Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerini başlattığını duyurdu.

Büyükşehir Belediye önünde yapılan basın açıklaması sonrasında Başkan Şahin ve protokol, bando ekibinin çaldığı müzik ve bisiklet sürücüleri eşliğinde Vilayet durağından tramvayla Fıstık Park’a hareket etti. “Sağlık için birlikte yürüyelim” yazılı el dövizlerini taşıyan halkla yürüyüş yapan Şahin, parkurun sonunda aynı alanda bulunan bisiklet istasyonun tanıtımı yaptı, 400 gence bisiklet hediye etti.

Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle AB Türkiye Delegasyonu resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, “Tarihi ve yemekleriyle dünyanın ilgisini çeken Gaziantep’ten herkese merhaba! AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer -Landrut ve beraberindeki heyet, Hareketlilik Haftası kapsamında Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğindeki etkinliklere katılıyor” denildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine dair ile Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı paylaşımda, Türkiye koordinasyonunu, Türkiye Belediyeler Birliği olarak yaptığımız Avrupa Hareketlilik Haftası başladı. İki yıldır en çok başvuru Türk belediyeleri tarafından yapılıyor. Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Gaziantep etkinliklerini başlatıyoruz” dedi.

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer -Landrut Gaziantep’te bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Özellikle Avrupa Birliği Hareketlilik Programı çerçevesinde burada bulunmak beni ayrıca mutlu ediyor. Bu vesileyle 612 belediyenin katılımıyla hareketlilik haftasının ilk sırasında yer alan Türkiye’deki belediyeleri ve ulusal koordinatörlüğünü üstlenen Türkiye Belediyeler Birliğini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. (MERVAN SAK)

Editör: Haber Merkezi