Kardeş şehir etkinlikleri, ulusların birlik ve beraberliğini sağlayıcı projeleri ile dezavantajlı grupların sosyal yaşama entegre çalışmaları neticesinde Gaziantep, bir Avrupa Ödülü’nü daha koleksiyonuna kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından Şeref Plaketine layık görüldü. 2012 yılında ilk ödül olan ‘Avrupa Diploması’, 2016 yılında ikinci ödül olan ‘Avrupa Şeref Bayrağı’nı alan Gaziantep, bu yıl Avrupa ödülünün üçüncü nişanı olan ‘Şeref Paketi’yleödüllendirilerek bir kez daha uluslararası alanda adını duyurdu.

‘İDDİAMIZ VAR, HEDEFİMİZ VAR’

Büyükşehir Belediye Başkanı FatmaŞahin, AvrupaKonseyi Parlamenter Meclisi tarafından verilen AvrupaÖdülü Şeref Plaketini, AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera’dan aldı. AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katıldığıAvrupa Şeref Plaketi Ödül Seremonisi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Şahin törende, “ İddiamız var. Europrize’ın en büyük ödülünü de seneye bu salonda alacağız. İddiamız var hedefimiz var” dedi.

UĞUR ALADAĞ:

‘GAZİANTEP HER ALANDA MARKA’

Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, törende yaptığı konuşmada, “Bu şehir gelişmiş ekonomik ve sosyal hayatı, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla, dünyada en eski şehirlerarasında en üst sıralarda görünüyor. Bu şehrin Göbekli Tepe kadar eski bir tarihi var. gelişen ve değişen yeni sanayi sisteminde kendini entegre ederek, ekonomik kalkınmanın model şehirleri arasında yer almayı başarmıştır. Gaziantep her geçen gün yıldızı daha da parlayan bir şehir haline geldi. Her alanda bir marka değer olan Gaziantep, ülkemizin kalkınma ve refah yolunda attığı güçlü adımlara, eğitimde, sağlıkta, sanayide, ticarette ve tarımda en büyük desteği sağlamaya devam eden şehirlerin başında geliyor ve gelecektir” ifadelerine yer verdi.

FATMA ŞAHİN:

‘BAZI ÖDÜLLER ÇOK KIYMETLİDİR’

Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bazı ödüller çok kıymetli ve manidardır. Dünyaya baktığımız zaman bütün kaosların bütün sıkıntıların had safhada olduğu, dünya barışının, dünya adaletinin, sosyal barışın ve sosyal devlet anlayışının gittikçe zayıfladığı, en acımasız kısmının da bölgemizde yaşandığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Özellikle Avrupa Birliği’nin kuruluş felsefesine baktığımız zaman hepimiz hafızamızı yoklamak zorundayız” diye ekledi.

ŞAHİN’DEN BİRLİK MESAJI

Konuşmasında birlik beraberlik mesajı veren Şahin, “ 2. Dünya Savaşı’ndan sonra göçler, ölümler, açlıklar sonunda ‘Birlikte rahmet var’ var anlayışıyla kendi içinde birliklerini oluşturdular. Avrupa Birliği’nde insan hakları, demokrasi, kadın ve engelli hakları konusunda artık birbiriyle savaşmadan birbirleri için ve bütün insanlık için bir birlik oluşturma ihtiyacını gördü. Üzerinden yarım asır geçmesine rağmen, birçok uluslararası oluşumlara rağmen insanlığın neden acı çektiğini hep birlikte bulmalıyız. Özellikle Avrupa Birliği’nin kuruluş felsefesine dönmesinin, Avrupa’nın kendi içerisinde yaşadığı islamafobi, ırkçılık, popülizm birçok sıkıntılı dönemi hep birlikte aşması gerekiyor. O yüzden dünya düzenine ihtiyacımız olduğu bu günlerde biz Büyükşehir Belediyesi olarak başkalarından beklemeden, başkalarını suçlamadan yolumuza devam ettik. Biz Yunus Emre’nin sözüyle, gelin tanış olalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz, anlayışını yönetim tarzımızın bir parçası yaptık” şeklinde konuştu.

AB BAKAN YARDIMCISI ALİ ŞAHİN:

‘GAZİANTEP TANIMA SIĞMAZ’

Ödül töreninde konuşan AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, “Avrupa Parlamenter Meclisi’nde çalışmış biri olarak, Gaziantep’te doğmuş büyümüş biri olarak bu ödülü almak çok anlamlı. Gaziantep’i tarif etmek kolay değil, Gaziantep kolay kolay bir tanıma sığacak bir şehir de değil. Çok özel ve müstesna bir şehir. Gaziantep her şeyden önce bir paylaşım şehridir. Gaziantep’te her evde her akşam bir çeşit yemek pişer, dört çeşit yemek yenir. İnsanlar fikirleri, düşünceleri, yaşantıları ne olursa olsun paylaşmayı sever. Gaziantep, 173 ülkeye 7 milyar dolarlık ihracat ulaşmış bir ticaret şehridir. Her şeyden önce Gaziantep bir şehri merhamettir” dedi.

‘TAM ÜYE OLMAYI HAK EDİYOR’

Şahin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:” Avrupa Birliği iki temel felsefe üzerine inşa edilmiştir. Biri birlikte yaşamak, diğeri ise birlikte büyümek. Bu şehir yüzyıllardır, daha Avrupa birliği inşa edilmeden önce de birlikte büyüme, birlikte yaşama kültürüne sahip bir şehirdi. Bu yönüyle Türkiye’nin diğer şehirleri gibi çoktan Avrupa Birliği’nin tam üyesi olmayı hak etmiş bir şehirdir”

Editör: Haber Merkezi