Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep ziyaretinde 2 milyar 633 milyon TL’lik yatırımların açılışını yaptı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda on binlerce vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi tarafından başlatılan istihdam seferberliğine Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin 15 bin kişilik ilave istihdam planı ile katıldığı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Gaziantep’te son 3 yılda yapılan 2 Milyar 633 Milyon TL’lik yatırımların açılışını yaptı. Erdoğan’ın alana gelmesi ile alanı dolduran on binler hep bir ağızdan ‘evet’ diye bağırdı. Açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep milletvekili Abdülhamit Gül, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yapılan El-Bab operasyonunun tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayarak Cerablus’un temizlendiğini söyledi. El Bab operasyonunda sona yaklaşıldığını ifade eden Erdoğan, Münbiç ve Rakka’nın da temizleneceğini söyledi.

ERDOĞAN, İLK KEZ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i bir dönem Merkez Bankasının başına getirmek istediğini ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in buna karşı çıktığını aktararak, “Maliye Bakanlığı yapan Başbakan Yardımcımız Mehmet Bey’i bir dönem Merkez Bankasının başına getirmek istedim. Dönemin Cumhurbaşkanı ‘olmaz’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanı niye olmaz dedim. Olmaz dedi. ‘Bileyim, ikna olayım’ dedim. Yoksa Mehmet Bey’in hanımı başörtülü zannediyor da onun için mi diye merak ettim. Tekrar tekrar sordum ama bir türlü kabul ettiremedik. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Mehmet Bey’i Merkez Bankasının başına getiremedik. ” dedi.

‘16 NİSAN AKŞAMI GÖZÜM GAZİANTEP’TE OLACAK’

Konuşmasında gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumda evet çıkması halinde gençlere seçilme hakkı verileceğini belirterek, “Dünyada 57 ülkede seçilme yaşı 18. Bizde niye olmasın. Benim dedem Fatih 21 yaşında bir çağ kapatıp açtı mı? Onun torunları da bunu yapar mı? 56 gün kaldı. Ben gençlerimize güveniyorum, inanıyorum. Siz kendinizi 15 Temmuz gecesi ispat ettiniz. Tankların önünde duran gençlerimizi, F-16’ların, bombalar yağdıran helikopterlerin, modern silahlar karşısında şehadete yürüyen gençlerimizi gördük. Gençlerime güveniyorum. 16 Nisan yeniden bir doğuş olacak. Yeni bir diriliş, ayağa kalkışın işareti olacak. Size inanmayan, güvenmeyenleri mahcup edecek bir neticeyi hep birlikte alacağız. 16 Nisan akşamı gözüm Gaziantep sonuçlarında olacak” diye konuştu.

MHP VE AK PARTİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Yürütme, yasama ve yargı organlarının görevlerini yeniden tanımlayarak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gidiyoruz. İlk adımını 2007 anayasa değişikliğinde atmıştık. İkinci adımı 2014’te şahsımın halkımın oyu ile cumhurbaşkanı seçilmesiydi. 16 Nisan’da anayasa değişikliği ile bu reformun üçüncü adımını atıyoruz. Meclis, AK Parti ve MHP gayreti ile üzerine düşeni yaptı. Şimdi sıra millette, milli iradede. Biz de bu referandum sürecinde milletimizin tercihini sağlıklı şekilde yapması için gayret gösteriyoruz. Türkiye demokrasi ile yönetilen bir ülkedir.”

‘TÜRKİYE’DE REJİM DEĞİŞMİYOR’

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili çok yanlış bilginin yayıldığını söyleyerek şöyle konuştu: “O kadar yanlış bilgiler yayılıyor ki, işin aslını bilmesek biz de tereddüde kapılacağız. Anayasa değişikliğine ve cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gafiller, ha bire bir şeyler söylüyorlar ama hep yanlış yalan söylüyorlar. CHP’nin değiği gibi rejim deşmiyor. Yürütme ortadan kalkmıyor. Meclis kapanmıyor. Yargı etkisiz hale getirilmiyor. Mevcut durumda yürütme ve yasama, aynı partinin aynı kadronun kontrolü altındadır. Yeni anayasa ile yürütmeyi temsil eden cumhurbaşkanı ayrı seçiliyor, Meclisi yönetenler ayrı seçiliyor. Ama aynı gün yapılan seçimle belirleniyor. Eskiden cumhurbaşkanının vatana ihanet dışında yargılanabilmesi mümkün değildi. Şimdi Meclis araştırması, genel görüşme, yazılı soru yolları ile Meclisin denetleme yetkisi güçlendiriliyor. Cumhurbaşkanının yaptığı tüm işlerden dolayı yargılanabilmesinin yolu açılabiliyor. Hangisi isterse seçimini yapabilir, yani cumhurbaşkanı seçimlere gidebilir mi gider, ama gittiği zaman kendisinin de süresi dolar. Hem milletvekili seçimi, hem cumhurbaşkanlığı seçimi aynı anda yapılıyor. En fazla iki dönem, yani 10 yıl görev yapabiliyor.”

“GAZİANTEP GAZİ UNVANINI SÜREKLİ TAZELİYOR”

Gaziantep’te fabrikaların iş yerlerinin harıl harıl çalıştığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaziantep’in 1.5 yılda terörle mücadelede 33 şehit verdi. Yetmedi. Bu şehirde PKK ve DEAŞ’in alçak saldırılarında 70’e yakın sivili şehit verdik. 15 Temmuz darbe girişiminde 3 Gaziantepli kardeşimiz şehadet makamına erişti. Bu şehir gazilik unvanını kanıyla canıyla, yüreği ile sonuna kadar hak etmiştir. Gaziantep gazi unvanının sürekli tazeliyor. Buradaki kardeşlik ve birlik , beraberlik dayanışma, üretim, emek vatan sevgisi, tüm bölgeye Türkiye’ye örnek gösterilecek seviyede. Her kim ki bu ülkede farklı kökenli insanlar bir arada yaşayamaz derse gelsin Gaziantep’e baksın” ifadelerinde bulundu.

OSB’DE 15 BİN EK İSTİHDAM

Verilen istihdam sözlerini takip edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde istidam seferberliği başlattık. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, bu kampanyada 15 bin ilave istihdam planlaması ile katıldığını öğrendim. Çok memnun oldum. Vali bey bu taahhüdü takip edecek. 15 bin kişi Gaziantep Organize Sanayide iş başı yapacak. Hepsinin takipçisiyim. Söz verip de yerine getirmeyeni tüm ülkeye ifşa edeceğimi, belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi