Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Hizmet Binasında kurulan komisyon ile pide fiyat tarifesi değişikliği konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Gaziantep’te bulunan 1.027 adet sade pide üretimi yapan işletmenin İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından denetlendi.

Pidecilerin rutin olarak denetimleri yapılarak yeniden düzenlenen pide ekmek fiyat tarifesi nedeni ile ekmek gramajları, lahmacun, börek gibi ürünlerin fiyat tarifesine uygunluğu kontrol edilirken konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeler, ayrıca yapılan denetimlerde kaliteli ve güvenilir pide üretimi için gerekli asgari teknik ve hijyenik koşullar hakkında bilgilendirmeler yapıldığı bildirildi.

İl Tarım Müdürlüğü vatandaşların sağlıklı beslenmesi için gerekli çabayı ve hassasiyeti kararlılıkla gösterdiğini açıklarken, “Tüketicilerimiz de gıda ürünü satın alırken ve tüketirken karşılaştığı olumsuzluklarla ilgili, dilek ve şikayetlerini ALO GIDA 174’ten, 0530 843 5252 nolu Whatsapp iletişim hattımızdan ve anteptarimil isimli sosyal medya hesaplarımızdan bildirebilirler” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi