PARK İHLALLERİ ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

Gaziantep’te ara sokaklarda ve şehrin birçok yol güzergahında araçların yanlış park edilmesi hem trafiğin işleyişine engel oluyor hem de engelli bireylerin yolunu işgal ediyor. Kent genelinde kaldırımlara varana dek yapılan araç parklarına karşı Gaziantep Valiliği harekete geçse de sürücüler kaldırımları ihlal etmekten geri durmuyor.

Gazianteptrafiğini içinden çıkılmaz hale getiren ikinci sıra park, kaldırım ve duraklara araç parkı başta olmak üzereyasakyerlere park gibi ihlalleri tespit edip cezai işlem uygulamak için EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) ile entegre çalışanözelbir kontrol aracı devreye girse de kural ihlalcilerine yetişemiyor. Sürücülerin araçlarını kaldırıma park etmeleri sonucunda beraberinde ciddi sorunlar getiriyor. Bu sorunların en başında engelli bireylerin sarı şeritli yolunu ihlal etmesi geliyor. Bundan dolayı vatandaşlar isyan etse de sürücüler yaptığından vazgeçmiyor.

Alt Yapı Yetersizliğinden Kurallar İhlal Ediliyor

Gaziantep’te trafiğe kayıtlı 500 bin aracın olduğunu düşündüğümüzde, otopark yerlerinin azlığından dolayı ihlaller gün geçtikçe artıyor. Her gün binlerce aracın trafiğe çıktığı şehirde otopark ve parkomat alanlarının yetersizliğinden dolayı yollarda ve kaldırımlarda araçlar gelişi güzel park ediliyor. Böylece hem vatandaşın kullandığı alanlar hem de kaldırımlar ihlal edilerek büyük yoğunluğun oluşmasına neden oluyor.

Valilik Açıkladı Ama Vatandaş Uymuyor

Geçen günlerde Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yapılan ihlaller hakkında çalımalar yürüttüklerini söyleyerek, “Trafik konusunda farklı şikayetlerinizin farkındayım. Özellikle kaldırım ve benzeri yerlere araç park edilmesi hepimizi üzmektedir. Görseldeki aracımız ikinci sıra parklarla kaldırımlara park yapan araçları tespit edip plakaya cezai işlem yapılacaktır. Lütfen kurallara uyalım!” demişti. Fakat buna rağmen şehir içinde kurallara uymayan çok sayıda sürücü bulunuyor. (MERVAN SAK)

Editör: Haber Merkezi