GASTROANTEP FESTVAL BÜTÇESİNİN ARDINDAN MAAŞINI DA AFET BÖLGELERİNE BAĞIŞLIYOR

SEL VE YANGIN BÖLGELERİNİN YARALARINI GAZİANTEP SARIYOR

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN BAŞKAN ŞAHİN VE GAZİANTEPLİLERE TEŞEKKÜR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında yapılması planlanan Gastroantep Festivalini iptal ederek bütçeyi sel ve yangın bölgelerine göndereceğini duyurmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir maaşını da AFAD’a bağışladığını açıkladı. Başkan Şahin’e teşekkür eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz, birlikte güçlüyüz” dedi.

Türkiye’nin birçok ilinde meydana gelen yangın ve sel felaketlerinin yaraları desteklerle sarılmaya çalışıyor. Gaziantep’ten birçok firma ve belediyenin sunduğu desteğin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında yapılması planlanan Gastroantep Festivalinin bütçesini bağış kararı almıştı. Festival bütçesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir maaşını da AFAD’a bağışladığını duyurdu. Başkan Şahin, “Küresel bir sorun var. Ulusal mücadele ediyoruz. Gastroantep şehir ekonomisi ve ülke tanıtımı için çok önemliydi. Bir taraftan küresel iklim değişikliği, küresel ısınmadan kaynaklı yangınların, sel ve afetler hepimizi derinden üzüyor. Bu zor dönemde milletimizle kader birliği yaptık. Gastroantep Festivalini bu yıl yapmama kararı aldık. Burada harcayacağımız bütçeyi de selden ve yangından olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza gönderme karar aldık. Valiliğimiz başkanlığında GAGEV üyesi kurumlar ile aldığımız karar doğrultusunda hem nakdi hem ayni yardımı sunacağız. Ayni yardımları kendi esnafımızdan alarak afet noktalarına göndereceğiz. Çorbada tuzumuz olsun, ben de bir maaşımı AFAD hesabına bağışlayacağım” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU GAZİANTEP’E TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz, birlikte güçlüyüz. Sel ve yangın bölgelerine destek için ‘BenDeVarım’ diyen Gaziantep Valiliğimiz koordinasyonunda; Valiliğimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Gaziantepli hemşerilerimize destekleri için teşekkür ediyoruz. Bu Millet, Büyük Millet” ifadelerine yer verdi. (NEVRE DUMAN)

Editör: Haber Merkezi