GAR RESTAURANT İÇİN BİR TEPKİ DE YILMAZKAYA’DAN GELDİ

Gaziantep’te tarihi Gar Restaurant’ın VIP salonuna dönüştürülmesi kararı hem yerel yöneticilerin hem de halkın tepkisini toplamaya devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama da CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’dan geldi.

Gaziantep’te tarihi yapıt olan Gar Restaurant tarihe karışıyor. VIP slonuna dönüştürülmesi planlanan Gar Restaurant, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya geldi. Gaziantep’te herkesin tepkisine yol açan bu karara bir itiraz da CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’dan geldi.

Konuya ilişkin Yılmazkaya’nın yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Gaziantep’in dokusuna ve kentin tarihine sahip çıkmak, bu şehrin mimari değerlerini korumak öncelikle halkın seçtiği yöneticilerin görevi ve misyonudur. Antep’in tarihi GAR Restoranını tahrip ederek VİP Salonu’na çevirmek, hem görgüsüzlük, hem de kentimizin tarihi dokusuna zarar verecek bir düşüncedir. Kentin yaşayan tarihi ile ilgili konularda birkaç bürokratın alacağı kararlar değil, biz Gazianteplilerin düşünceleri esas alınmalıdır” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi