VALİ GÜL: “VATANI VE BAYRAĞI UĞRUNA CANINDAN GEÇEN KAHRAMANLARIMIZI RAHMET, MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUM”

BAŞKAN ŞAHİN: “BİZDE BU VATAN SEVDASI VE BU BAĞIMSIZLIK AŞKI OLDUĞU MÜDDETÇE KARŞIMIZDA DURACAK HİÇBİR KUVVET YOK”

Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleşen çelenk sunma töreni ile kutlandı. Tören, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri ve askeri erkân katılarak gerçekleştirildi.

Tören, İstiklal Marşının okunması ardından Çelenk sunumu ile devam etti. Öğrencilerinde günün anlamına binaen okudukları şiirler ile son buldu. Daha sonra siyasilerin ilk durağı mezarlıklardaki şehitlikler oldu.

Siyasiler Şehitleri Unutmadı

Gaziantep’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı nedeniyle yapılan kutlama törenlerinden biri de Şehitliklerde düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolaysıyla Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programının ardından kent protokolü Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliklere ziyaret gerçekleştirdi. Düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Gaziantep Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, askeri erkân, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerimizi Ve Gazilerimizi Rahmet Ve Minnetle Anıyoruz

Şehitliklere ziyarette bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Vatanı, bayrağı, hürriyet uğruna canından geçen kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz millet, bugün yine aynı şuurla, aynı inanç ve ruhla, milli beraberliğine kenetlenerek, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleştiği sürece daha nice destanlar yazmaya muktedir bir millettir. Bizde bu vatan sevdası ve bu bağımsızlık aşkı olduğu müddetçe karşımızda duracak hiçbir kuvvet yoktur” sözlerini kullandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da yaptığı açıklamada, “Zafer Bayramı münasebetiyle şehitlerimizi ziyaret edip, değerli aileleri ile buluştuk. İstiklal mücadelemizin kahramanları, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren Aziz şehitlerimiz için dua ettik, şehitlerimizin bizlere emanetleriyle hemhal olduk. Vatan ve millet uğruna canlarını feda etmiş bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd olsun, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildikten sonra şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı. (MERVAN SAK)

Editör: Haber Merkezi