Gaziantep’te sağlık alanında yaşanan gelişmeler ile beraber kente bir müjde haberde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca yaptığı açıklamada Gaziantep’te Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çocuk kalp merkezi açıldı ve açık kalp ameliyatları başladı” dedi. Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu haber Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Birçok alanda gerçekleştirilen yatırımlarla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin gözbebeği konumunda bulunan Gaziantep, gerçekleştirilen sağlık sağlık yatırımlarıyla hem bölgesinde hem de Türkiye’nin güneydoğu sınırındaki komşu ülkelerden gelen ziyaretçilere hizmet vererek sağlık alanında adından söz ettirmeyi hedefliyor.
İl genelinde 12 kamu, 20 özel, Büyükşehir Belediyesi ve üniversiteye ait olmak üzere 34 hastane ve toplamda 6 bin 673 yatak kapasitesine sahip olan Gaziantep, sağlık sektörüne yapılan yeni yatırımlarla dikkati çekiyor. Bölgesinde bulunan illerden ve komşu ülkelerden gelen kişilere de sağlık alanında önemli hizmet sunulan kentte, 638 bin metrekare kapalı olmak üzere 330 dönüm alan üzerine kurulacak 1900 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatı da devam ediyor. Yaklaşık 1,5 yılda tamamlanması öngörülen şehir hastanesinin geniş bir coğrafyaya hizmet vermesi planlanıyor.

Gaziantep’te sağlık alanında yaşanan bu gelişmeler ile beraber kente bir müjde de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 ilde daha Çocuk Kalp Merkezi açıldığını duyurdu. Bakan Koca yaptığı açıklamalarda, “Gaziantep’te Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Muğla’da Eğitim ve Araştırma ve Konya’da Şehir Hastanesinde 3 yeni çocuk kalp merkezi açıldı ve açık kalp ameliyatları başladı. Merkez sayımız 13’e ulaşmış durumda. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, “Bu haber Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz aylarda Gaziantep’teki sağlık yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Gaziantep’te sağlık yatırımlarının en önemlisini Gaziantep Şehir Hastanesi’dir. Şehir hastanesinin yaklaşık 1,5 yıla tamamlanacağına inanıyoruz. Yaklaşık 1900 yatak kapasitesi var. Bu hastanenin yanı sıra Nizip ilçesinde 400 yataklı, şehir merkezinde 600 yataklı 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Cengiz Gökçek hastanelerimizde inşaat sürüyor. Toplamda 1000 yataklı olacak 3 hastanede inşaatlar devam ediyor. Şehitkamil ilçesinde ise 500 yataklı bir hastanenin inşaatına başlanacak” İfadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen yatırımların kentte sağlık alanında büyük gelişme sağlayacağını ve ihtiyacı karşılayacağını ifade eden Vali Gül, “Yatak kapasitesi en yüksek illerden biri olacağız. Aslında biz şehir hastanesinin kapasitesi kadar ilave kentte farklı hastanelerin inşaatlarını devam ettiriyoruz. 3 yıl içinde kentteki hastane inşaatlarını tamamladığımızda bölgede yatak kapasitesi en yüksek illerden biri olacağız. Kentimiz hem komşularına hem de ülke dışından, Suriye, Irak gibi ülkelerden gelen insanlara hizmet vererek sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. (Ahmet Kuş)

Editör: Haber Merkezi