Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, kalkınmanın ve toplumsal refahın artması için kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.

Toplum yapısının temelinde kadının olduğuna vurgu yapan Adnan Ünverdi, gelişmiş bir toplum olabilmek için kadınların eğitim, bilgi ve donanım sahibi olarak sosyal yaşam, siyaset, ekonomi, kültür, sanat gibi yaşamın her alanında etkin rol üstlenmelerinin önemine vurgu yaparak, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’Ülke nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor ve bu güçlü potansiyeli yaşamın her alanında değerlendirmek zorundayız. Kadınlarımızın sosyal yaşama katılımını artırabilirsek toplumsal refahımız artacak, kalkınmamız hız kazanacaktır’’ dedi.

Sadece belli alanlarda değil, sanayisi ve ihracatıyla Türkiye’ye rol model olmuş şehrimizde üretimde, sanayimizde kadınların daha çok yer almasını istiyoruz. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları ile kurum ve kuruluşlarımızın yürütmüş olduğu çalışmalar neticesinde önemli mesafeler kat ettik. Kamu tarafından da kadınlarımıza yönelik çalışma koşullarının oluşturulması, desteklenmesi noktasında atılacak yeni adımların bu sürece olumlu katkılarının olacağına inanıyoruz.

Ekonomik hacmiyle Gaziantep, kadınlarımız için istihdam edilme ya da kendi işini kurma gibi avantajların olduğu bir şehirdir. Kadınlarımızın ev ekonomisinden başlayarak ülke ekonomisine sağlayacağı katkı sosyal anlamda da bir rahatlamayı getirecektir. Bir ev hanımının çalışma hayatına adım atması en büyük girişimciliktir. Tüketen değil üreten tarafta olan kadın aile ekonomisinin güçlenmesinde en büyük destekçidir.

Toplum olarak bizler de kadınlarımıza her anlamda destek olmalı, teşvik etmeli, pozitif bir ayrımcılıkla kolaylaştırıcı çalışmalar yürütmeliyiz. Bu doğrultuda üç kadın girişimciyle yönetim kurulunda en fazla kadın temsilinin olduğu meslek odası olarak kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve sayısının artması için çalışmalar yürütüyoruz.

Odamız koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulumuz çok güzel projelere imza atıyor. Bu doğrultuda kadınlarımızı da kendilerine sunulan imkanlardan faydalanmaya davet ediyoruz.

Sanayi Odamız ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Kadın Girişimci Destek Merkezinde (KAGİDEM) tüm atölyelerimiz doldu ve kadın girişimcilerimiz işlerini geliştirerek başarı öyküleri yazmaya devam ediyor. Hepsini de kararlılıkları ve başarılarından dolayı yürekten kutluyorum. İnancımız ve geleneğimizde kadının yeri başkadır ve her şeyin önünde gelir. Kadın annedir, öğretmendir, can yoldaşımız, hayatımızın en değerli parçasıdır. Kadın mutluysa toplum huzurludur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” diyerek kadının değerini ifade etmiştir.

Kadınlarımızın başarılarıyla gurur duyuyor, her alanda daha fazla temsil edilmeleri dileğiyle tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi