Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile “Dünya 5’ten büyüktür diyen Cumhurbaşkanımız bir kez daha haklı çıktı” dedi.

Günlerdir dünya gündeminin en önemli gündemi olan gerilimin hızla tırmandığı Rusya-Ukrayna krizinde korkulan oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir açıklama yaparak, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Bunun yanında diğer ülkelere de seslenen Putin, “Dış güçlere seslenmek istiyorum. Kim Rusya’ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek” ifadelerini kullandı. Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama ile haber doğrulandı. Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “Rus işgali başladı” ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin olarak Türkiye’den de çok sayıda açıklama geldi. Bunun yanı sıra sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AK Parti 24, 25, 26. Dönem Gaziantep Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, “Rus ordusu, Ukrayna’da. İşgal başladı. BM ve NATO’nun iflası bir kez daha tescillendi. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen Cumhurbaşkanımız bir kez daha haklı çıktı. Dünya artık daha güvensiz” ifadelerini kullandı. (Ahmet Kuş)

Editör: Haber Merkezi