Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen destek başvurularının 15 marta kadar uzatıldığını açıkladı.

Karayılan yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 25 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi tebliğinde 22.02.2022 tarih ve 31758 sayılı Resmi Gazetede yapılan değişiklikle, 2022 yılı başvuruları 15 Mart 2022 tarihine kadar uzatıldı. Programa 2 başvuru konusu daha eklenerek toplam 9 adet yatırıma destek verileceği açıklandı” ifadelerini kullandı.

Konuya İlişkin olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde;

“KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA BİREYSEL SULAMA

SİSTEMLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDAKİ TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2021/7) DEĞİŞİKLİĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 2021/7 tebliğ numarası ile 25 Şubat 2021 (Sayı: 31406) tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi tebliğinde 22.02.2022 tarih ve 31758 sayılı Resmi Gazetede yapılan değişiklikle, 2022 yılı başvuruları 15 Mart 2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

Programa aşağıdaki 2 başvuru konusu eklenerek 9 adet yatırım konusuna çıkarılmıştır.

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,​

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,​

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması

g) Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri

ğ) Akıllı sulama sistemleri

Eklenen başvuru konularıyla sadece güneş enerji sistemlerine ve sulama otomasyonlarına da başvuru yapılabilecek ancak Genel müdürlükçe illere ayrılan bütçe (a ), (b ), (c), (ç ), (d ),(e) yatırım konularına tahsis edildikten sonra arta kalan kısım (f ), (g), (ğ) yatırım konularına ayrılır denilmektedir.

Yapılan kontroller 5488 ve 5403 sayılı kanun hükümlerine göre yapılacaktır.”

Editör: Haber Merkezi