Başbakan Binali Yıldırım, Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı’nın temel atma töreni için geldiği Gaziantep’te çok önemli açıklamalarda bulundu. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, Gaziantep’e, su, duble yol, hızlı tren, tünel, fuar merkezi ve havalimanı müjdesi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu Projesi’nin temel atma törenine katıldı. Törene Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci ve Gaziantep milletvekilleri katıldı.

Törende kendisini bekleyen kalabalığa konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Düzbağ İçme Suyu Projesi hakkında bilgiler vererek, “Şu borunun içerisinde cip var. Düzbağ için o borudan 107 kilometre yapılacak. Kuzey’den Güney’e, Kahramanmaraş’a kadar, Düzbağ’dan Gaziantep’e su gelecek. Artık elektrik motorları ile suyu çekip, oradan sizin musluklarınıza gelmeyecek. Daha ucuza su gelecek” dedi. Başbakan Yıldırım, Başkan Şahin’e dönerek, “Fatma Hanım, Fatma bacı, belediye başkanım, bu proje bitince su parası yarı yarıya ucuzluyor, tamam mı söz mü?” diyen Başbakan Yıldırım, projenin faaliyete geçmesi ile birlikte Gaziantep’in su fiyatında yarı yarıya indirim sözü aldı.

“GAZİANTEP’E 14 YILDA 22 MİLYAR YATIRIM YAPTIK”

Düzbağ İçme Suyu Projesi’nin maliyetinin 1 milyar 250 milyon TL olduğunu açıklayan Başbakan Yıldırım, “Düzbağ Projesi 1 milyar 250 milyon TL. Mehmet Bey paranın hesap kitap işlerini iyi bilir. Bu projeleri Türkiye, AK Parti iktidarından önce rüyasında bile göremiyordu. Bırak 1 milyar liralık proje, en temel ihtiyaçlarını göremiyordu, sağlık hizmetlerini veremiyordu. Memurların maaşını veremiyordu. Çünkü paraların yüzde 85’inin faize gidiyordu. Şimdi yüzde 10’u bile değil, yüzde 8 buçuğunu faize veriyoruz. Gerisini de Düzbağ Projesi’ne veriyoruz, Gaziantep’in Gaziray’ına veriyoruz, çevre yoluna veriyoruz, Gaziantep, İskenderun, Dörtyol, Hassa tünelinin yapımına veriyoruz. Gaziantep’in otoyolunu yaptık. Gaziantep’e 14 yılda 22 milyar yatırım yaptık, destek verdik” şeklinde konuştu.

“50 BİN KONUTLUK YENİ BİR GAZİANTEP KURUYOR”

Gaziantep’e yapılan hizmetlerin daha da artacağının müjdesini veren Yıldırım, şehrin daha fazlasına layık olduğunu belirterek, “2002’de Gaziantep, sadece 650 Milyon TL ihracat yaparken, bugün 6,5 Milyar TL ihracat yapan bir şehir oldu. Ankara’yı geçti. Gaziantep’e yakışır. Gaziantep’in insanı çalışkan, girişimci, kendi işini kendisi yapmasını biliyor. Gaziantep’in 4 tane organize sanayi bölgesi, 3 tane üniversitesi oldu. Muazzam bir kongre ve fuar merkezi yapılıyor. Fatma başkanımız, TOKİ ile beraber 50 bin konutluk yeni bir Gaziantep kuruyor. Durmadan, gece gündüz çalışıyor. Başbakan yardımcımız, milletvekillerimiz, genel sekreterimiz, Gaziantep için tüm teşkilatımız var gücüyle çalışıyor. Yapacak çok işimiz var. İşimiz bitmedi. Bugün Gaziantep 16 Nisan’ın müjdesini veriyor” diye ekledi.

GAZİANTEP’E HIZLI TREN DE GELECEK

Gaziantep için yapılan hızlı trenin Nurdağı’na kadar geldiğini söyleyen Yıldırım, “ Gaziantep’e hızlı tren de gelecek. Nurdağı’na kadar geldi. Bu tarafa dönüyor tren, önümüzdeki yıllarda Gaziantep’i organize sanayi bölgesine kadar yapacağız. Oradan da Gaziantep’e bağlayacağız” dedi.

YENİ HAVAALANI İHALESİ MAYIS’TA

Gaziantep’in büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, “Havaalanı terminali yetmiyor. Körüklü, 5 tane körüklü, 5 milyon yolcu kapasiteli muazzam bir terminal daha yapıyoruz. Mayıs ayında ihalesine çıkıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, Gaziantep-Nizip- Birecik yolunu da duble yol haline getireceklerini söyledi.

Yıldırım sözlerinin devamında, “Biz yolları yaptık, yolları böldük. Hayatları, gönülleri birleştirdik. Yapamadığımız bir yol kaldı. Onu da siz yapacaksınız. Demokrasi yolu, anayasa yolu. 16 Nisan’da 82 yılından kalan stabilize yolu, otoyola çevirmeye hazır mısınız? Otoyol olduğu zaman artık engel yok. Basıyorsun gaza gidiyorsun. Kılıçdaroğlu’nun 82 model arabası artık işe yaramıyor. Yeni araba lazım. Yeni araba için yeni yol lazım. Bırakın o nostalji yapsın, biz işimize bakalım. Her şey Gaziantep için, her şey Türkiye için” diye konuştu.

“SEN BU İŞLERDEN ANLAMAZSIN”

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Yıldırım, şunları kaydetti: “Burada gelip size birtakım yalan yanlış bilgiler veriyorlar farkındayım. İşte Suriyeliler, şöyle, böyle olacak diye kafanızı karıştırıyorlar. Külliyen yalan, külliyen iftira. Gaziantep Ensar şehirdir. Misafir severdir. Zordakine dardakine kucak açtınız, gönlünüzü açtınız. Allah sizden razı olsun. Kim doğduğu büyüdüğü vatanını, evini, barkını terk eder gelir? Hiç birimiz yapar mıyız? Can korkusu yoksa hayat tehlikesi yoksa kim düzenini bozup gelebilir? İşte bu kardeşlerimiz, oradan canlarını kurtarmak için sığınacakları emniyetli bir yer aradılar. Dünyada onlara kucak açan asaleti tartışılmaz Türk milleti oldu, Gaziantep oldu. Şimdi de Türkiye olarak, Suriye’deki sorunları çözmek için Fırat Kalkanı ile Gaziantep’imizi Kilis’imizi burada yaşayan vatandaşlarımızı, füzelerden, roketlerden emniyetli hale getirmek için oralara gittik, oraları da düzene soktuk. Kılıçdaroğlu ne işiniz var orada diyor. Sen bu işlerden anlamazsın”

KILIÇDAROĞLU’NA SERT YANIT

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun kahvehanelerin kapatılacağına ilişkin sözlerine şöyle yanıt verdi: “Git sen kahvecilerle otur, onlara yalanlarını dolanlarını anlat. Kahvecilerle bir araya geliyor, evet verirseniz, evet çıkarsa 17 Nisan’dan itibaren kahveler kapanıyor, haberiniz olsun, diyor. Taksicilerle oturuyor, servis şoförleri oturuyor, taksi plakalarınız iptal, ruhsatlarınız iptal, aman evet vermeyin. Onun bu yalanlarını dinleyen Gaziantep’in taksicileri, havaalanından buraya kadar kilometrelerce kuyruk oluşturdu, bizi karşıladılar. Demek ki yalan ile dolan ile olmuyor. Dürüst olmamız lazım, millete doğruları söylememiz lazım. Yoksa yalan söylersiniz, aşağı mahallede, yukarı mahalleye gelir unutursunuz başka bir yalan söylersiniz. Biz 14 yılda Türkiye’de 350 kilometre tünel yaptık. Bunların yalanlarını uç uca koyun, bizim yaptığımız, 350 kilometreyi geçiyor.”

ŞİMŞEK: “GAZİANTEP 16 NİSAN’DA DA DOĞRU KARARI VERECEKTİ”

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep için Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımının temelinin atıldığını belirterek, Gaziantep en iyisini hak ediyor. 16 Nisan’da çok ama çok önemli bir referandum için sandığa gideceğiz. Hükümet sorunlarını çözeceğiz. Beş yıl kesintisiz hizmet vereceğiz. Hükümetlerin önünü açacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çok büyük bir yapısal sorunun çözümü için yaptığımız bir reformdur. 94 yılda 65 hükümet gelmiş. Bu hükümetlerle bir barajın dahi temellerini atamazlardı. Vesayete son vereceğiz. Türkiye’nin önünü açacağız. Çok az süremiz kaldı. Lütfen kapı kapı gezelim. Çünkü rekor düzeyde bir yatırımı bugün Gaziantep’e yapıyoruz. Gaziantep bu zamana kadar hep ülkemiz için en doğru kararı vermiştir. Gaziantep 16 Nisan’da da doğru kararı verecektir” ifadelerini kullandı.

EROĞLU: “DÜZBAĞ’IN MALİYETİ 1 MİLYAR 250 MİLYON”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuşmasında Gaziantep’in büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyerek, “Gaziantep’e 2060 yılına kadar çok kaliteli bir su vereceğiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Gaziantep’i çok seviyoruz. Bütün baraj ve göletleri Gaziantep’te yapıyoruz. Gaziantep’i yeşil bir şehir yapacağız. Bakanlık olarak şu ana kadar 1 milyar 800 milyon TL şehre yatırım yaptık. Gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için baraj temelini atıyoruz. Barajın yapım maliyeti 1 milyon 250 bin TL. Gaziantep’e tam 3 katrilyonluk yatırım yapmış olacağız. Biz sizler ne diyorsanız bakanlık olarak evet diyoruz. Gaziantep’e de sandıkta referandum için evet demek yakışır. Önce memleket tabi ki evet” açıklamalarında bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında, “Çekilen çileleri biliyoruz, çileleri biliyoruz ama dediler ki biz size daha çok devlet desteği götüreceğiz. En büyük devlet yatırımlarını Gaziantep’e getireceğiz dediler. Biz de 16 Nisan’da istikrar için istikbal için hep birlikte çok güçlü bir şekilde evet, evet, evet diyeceğiz. Sandıkta yine destan yazacağız. Tüm vatandaşlarımızı çok seviyoruz” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ise, “Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın sayesinde Gaziantep’in 100 yıllık su meselesini halledecek projenin temelini atıyoruz. Hükümetimizin vermiş olduğu destekler için Gaziantep olarak teşekkür ediyoruz. 16 Nisan’da istikrarı kalıcı hale getirmek için kararımız evet olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Düzbağ İçme Suyu Projesi kapsamında toplam 107 kilometrelik alana döşenecek olan 2,6 metre çapındaki borulara ilk kaynak yapıldı.

Nevre SARAÇ- Sinan ŞAHİN

Editör: Haber Merkezi