Hayırseverlik kültürünün yoğun bir şekilde yaşandığı Gaziantep’te Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla ayni ve nakdi yardım bağışı kabul edilmeye başlandı.
“Kalbe dokun Gönül Kazan” sloganıyla Gaziantep Valiliği tarafından organize edilen Gönül Seferberliği Kampanyası kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda toplanan bağışlar 2020 ve 2021 yılında olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 2. maddesi ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun 4. maddesi hükümleri çerçevesinde kabul edilecek olan bağışların İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları envanterinde bulunan hanelere dağıtımı yapılacak.
Kampanyaya katılmak isteyen hayırseverlerimiz, “Gaziantep SYDV Proje” hesap adıyla Değirmiçem Şubesi TR83 0001 0019 0451 1076 5550 04 İBAN numaralı banka hesabına belirlenen koli miktarını yatırmak sureti ile ya da ayni yardımlar için Gaziantep Valiliği ile irtibata geçmek sureti ile kampanyaya dahil olabilecek.
Yapılacak tüm nakdi bağışlar geçen yıllarda da olduğu gibi Gaziantep Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın www.gaziantepsydv.gov.tr web sayfasında yer alan online bağış sistemine girerek kredi kartı/banka kartı ile de yapılabilecek.
Bir bağış kolisinin miktarı ise 2022 yılı için 350 TL olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi