Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası jeopolitik risklerden ve enflasyon endişelerden beslenen altındaki hareketlilik sürüyor. Peki yurt içinde gram altın fiyatında son durum ne? İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra NATO’nun Rusya’ya uyguladığı yaptırımlarla birlikte de altın zirveye oynamaya devam ediyor. Yapılan her açıklama ve kararla birlikte harekete geçen altının gramı sabah saatlerinde 1000 TL’yi gördü.

ONS ALTIN 1.5 YILIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

ABD’nin Rusya’dan enerji ithalatını yasaklamasından sonra dün ons altın fiyatında sert bir yükseliş yaşanmıştı. Ons altın 2078 dolar seviyesinin üzerine kadar çıkarak 1.5 yılın zirvesine ulaştı. Ons altın en son 2020 yılında 2 bin 121 dolar seviyesini görerek zirveye oynamıştı.

Yüksek jeopolitik riskler ve artan enflasyon beklentileri, yatırımcının güvenli limanlara sığınmasına neden olurken ons altın ise yüzde 2,7 artışla 2 bin 50 dolara yükselmişti.

YURT İÇİNDE ALTININ DURUMU NASIL?
Türkiye genelinde ise sabah saatlerinde 1000 TL’ye dayanan gram altın, öğlen saatlerinde 948 liraya kadar düşüş yaşadı. Gram altın günlük bazda yüzde 5’e yakın değer kazandı.

Editör: Haber Merkezi