Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltı programında Gaziantepli basın çalışanları ile buluştu. Bütün basın çalışanlarını tek tek karşılayan Başkan Şahin, birlik ve beraberlik içerisinde bütün sorunlarının çözülebileceğini ifade etti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kahvaltı programı düzenlendi. Gaziantep’teki yerel basın kuruluşlarının sorunlarının konuşulduğu programda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hakikaten medya sektörü çok önemli. Sektörün çok ciddi sorunları var. Sektörün sağlıklı büyümesi lazım. Sektörle ilgili gidilecek çok yol var. Sizin sorununuz bizim sorunumuz. Sizin sevinciniz bizim sevincimiz, sizin kaderiniz bizim kaderimiz çünkü biz aynı gemideyiz. Özellikle vesayet dönemlerinin en zirve dönemlerinde en ağır bedellerini bizler ödedik. O yüzden biz ikiz kardeşiz diyorum. Gazetecilik zaman, mekan tanımayan zor bir iş. Herkes çalışan gazeteci olamaz. En zor mesleklerden biri ve çok büyük mücadeleler veriyorsunuz. Alın teriyle, işinin hakkını vererek çalışan herkesten razıyız. O yüzden siz bizim için çok kıymetlisiniz. Biz hepimiz kardeşiz, aynı gemideyiz. Bizim bu şehre dair hayallerimiz var” dedi.

Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi vatandaşlara büyükşehirden yüzde 50 su indirimi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirde yaşayan dul, yetim, 65 yaş üstü ve sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yeni bir uygulamaya gidildiğinin müjdeleyerek kullandıkları içme suyunda 0-12 metreküp olan birinci kademede mesken tarifelerinin yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesince karşılanacağını belirtti. Konu hakkında yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak zor bir karar aldıklarını belirten Şahin, “Çevremizde herkesin yetim, yoksul, yaşlı, mağdur gruplar için sabit gelir çok önemli. Bu nedenle bizim giderleri azaltarak gelirleri artışa geçirmemiz lazım. Geçtiğimiz günlerde inşaat sektörünün temsilcileriyle de bir araya geldik. Belediye olarak üzerimize düşen indirimi onlar için de gerçekleştirmiş elimizden gelen desteğin sözünü vermiştik. Gaziantep’te en zor durumda olan vatandaşları büyükşehir olarak fonlama kararı aldık. Bu bahsettiğim ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yüzde 50 suda indirime gidiyoruz. Herkesin suya zam yaptığı bir dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek eli uzatıyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Muhittin Taşdoğan ise 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, medya sektördeki sorunların çözülecek düzeyde olduğunu ifade etti. Taşdoğan, “Sayın Bakanımız her şeyi oldukça kapsamlı bir şekilde ifade etti. Bizde konuşularak çözülmeyecek bir sorun olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. (Fatma Altınbaş)

Editör: Haber Merkezi