Ak Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Tayyar, Gaziantep medyasının önemli isimlerinin bir araya gelmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getirirken, Gaziantep ve Türkiye siyasetine dair önemli açıklamalar yaptı. Tayyar, Ak Parti’nin kritik bir seçime gireceğini belirterek, “Ak Parti olarak, birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir seçime gireceğiz. Sıkıntının farkındayız ama, toplumun umudunun yine de Ak Parti olduğunu biliyoruz” dedi.

BİRLİKTELİĞİ ÖNEMSİYORUM

Şamil Tayyar, G10 Gaziantep Gazeteler Birliği’ne bağlı gazete sahiplerinin kendisine yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkür etti. Tayyar, sosyal medyadan paylaşım yaparak, “Gaziantep’teki meslektaşlarımız, gazeteci dostlarımız G10 adıyla bir araya gelip mesleki sorunlarının çözümü için ortak hareket etme kararı almışlar. Ziyaretimize geldiler. Hem yerel basının sorunlarını, hem gündemi konuştuk. Gayretlerine sağlık” ifadelerini kullandı.

SORUNLARLA YÜZLEŞEBİLİRSEK…

Tayyar, kendine yapılan ziyarette Gaziantep ve ülke gündemine yönelik önemli değerlendirmelerde de bulundu. Tayyar, 2023 seçimleri öncesi zor ve kritik bir sürece girdiklerine belirterek, “Kritik bir süreçteyiz. Küresel salgının ürettiği bir dizi sorunla da karşı karşıyayız. Enerji fiyatlarındaki artış, tedarik zincirindeki zorluklar ve hammadde temininde yaşanan sıkıntılar gibi tüm dünyayı kuşatan sorunlar silsilesi Türkiye’yi de derinden etkiliyor. Toplumun önemli kesimi yaşanan zorlukların kaynağını bilse de, nihayetinde her sorunun seçmen davranışı etkileme potansiyeli var. Seçime giderken, bu sorunlarla yüzleşir ve kararlı bir mücadele yürütülelibilirse, Cumhur İttifakının önünde hiç bir engel olmayacağını düşünüyorum” dedi.

RAKİBİMİZ YİNE AK PARTİ

Tayyar, toplumun bu zor günlerden çıkışı için tek umudunun yine Ak Parti olmasının önemine değinerek, “Hep söylüyorum, bizim rakiplerimiz muhalefet partileri değildir. Özellikle elektrik, akaryakıt ve doğalgaz üzerinden şekillenen muhalefet akımına karşı güçlü bir mücadeleye ihtiyaç var. Özetle, Ak Parti’nin rakibi yine Ak Parti ‘dir. 20 yıldır olduğu gibi, çözüm odaklı yola devam edersek ve 2002’de, 2011’de olduğu gibi, geleceğe dair yeni bir hikaye yazabilirsek, inşallah önümüzdeki seçimi sorunsuz atlatırız. Sıkıntıların farkındayız, zorlukları biliyoruz, buna rağmen toplumun umudu yine Ak Parti’dir” şeklinde konuştu.

YENİ HİKAYE İÇİN YENİ KADROLAR

Ak Parti’nin yeni hikaye yazabilmek için yeni kadrolara ihtiyacı olduğunun altını çizen Tayyar, “
Yeni hikaye derken, aslında kasttettiğimiz şudur, Ak Parti’nin yeni bir program ve hedefi ortaya koyarken, yeni kadrolara da ihtiyacı vardır. Toplumda nüfuz sahibi karşılığı olan liyakatli, donanımlı ve yetenekli kadrolarla yola devam etme ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Dolayısıyla yeni dönemde, ahbap-çavuş ilişkisiyle belirlenecek aday listeleri, her partiye zarar verir. Bu seçim, sadece liderlere değil, kadrolara da güvenin yeniden inşa edileceği bir seçim olacaktır” dedi.

MUHALEFETİN NE YAPTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL

28 Şubat’ta muhalefetin yayınladığı deklarasyonun kendisi için hiç bir önemi olmadığını söyleyen Tayyar, “Ben prensip olarak muhalefetin ne yaptığı ile çok ilgili değilim. Ak Parti kurulduğundan bu yana oyun planını rakibe göre planlamaz. Planını sahaya döker ve rakipleri ona göre hareket eder. Eğer biz sorunlarla yüzleşip, eksiklerimizi yanlışlarımızı düzeltirsek, muhalefetin bir araya gelmesinin ve ortaya koyacağı yol haritasının çok hükmü kalmaz. Onun için muhalefetin ne yapmaya çalıştığına değil, bizim ne yapmamız gerektiği konusuna odaklanıyorum” ifadelerini kullandı.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİNİ UNUTMAYALIM

Yerel siyaset ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tayyar, “Gaziantep’teki siyasi dinamikler çok hassas ve kırılgan özellikler taşıyor. Bir yönüyle siyaset zemininde derin obruklar oluştuğunu söyleyebiliriz. Bugün hiç sorun yokmuş gibi her yolundaymış gibi gözükebilir. Ama, hiç ummadığınız bir anda zeminde çökme olursa siyasetin nerelere savrulacağını kestirmek çok zordur. Biz bunu 7 Haziran 2015 seçimlerinde yaşadık. Yüzde 15 civarında oy kaybettik. O nedenle Gaziantep’te çok daha dikkatli ve özenli davranmak zorundayız” dedi.

2024 SEÇİMİ PLANLARI OLANLAR…

Gaziantep’te, yerel yönetimlerin başarısı sayesinde Ak Parti’nin Türkiye geneline oranla burada daha az hasar olduğuna vurgu yapan Tayyar, “Açıkça söylemeliyim Ak Parti siyasetinin Gaziantep’te en büyük taşıyıcı kolonları belediyelerimizdir. Diğer illere göre yaşanan zorluklar karşısında daha az hasarla ayakta durabiliyorsak, bunda belediyelerimizin rolü çok büyüktür. Eğer belediyelerimiz zaafa düşerse, merkezi siyasetin Gaziantep’te ayakta kalması zorlaşabilir. Onun için, belediyelerimizin motivasyonunu kaybetmeden birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi zorunludur. Tüm belediye başkanlarımız 2023 seçimlerine odaklanmalıdır. Allah korusun, bu seçimi kaybedersek 2024’te işimiz çok zor olur. 2024 Mahalli seçimlerine dair hesabı olanlar varsa, askıya almalı ve tüm enerjisini 2023 hazırlıklarına harcamalıdır” diye konuştu.

ABDULHAMİT GÜL DAHA ETKİN GÖREVLER ALACAKTIR

Abdulhamit Gül’ün, Gaziantep ve ülke için değerli bir siyasetçi olduğunu belirten Tayyar, “Abdulhamit Gül memleketimizin değerli bir evladı. Başarılı bi siyaset ve devlet adamıdır. Bakanlığında da çok önemli iz bırakacak icraatlara imza atmıştır. Özellikle hukukun üstünlüğüne olan inancı, demokratik duruşu, haksızlıklar karşısındaki mücadelesi çok kıymetlidir. Ayrıca hem ülke, hem Gaziantep’in sorunlarına ilişkin yardım girişimlerine verdiği destek de önemlidir. Bakanlıktan ayrılmasına elbette çok üzüldük. Ama bu sonuç, onun siyasi kıymetini ve itibarını düşürmedi. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde daha etkin görevler üstlenecektir. Gaziantep’in bakansız kalması bizi üzmüş olmakla beraber, yeni sistemde bakanlık dağılımının coğrafi alanlara göre yapılmadığını düşünecek olursak, hep birlikte aynı inançla hareket edersek, bu boşluk doğal diye düşünüyorum. Şu bir gerçek, eskiye göre daha fazla efor harcayarak, birlik içinde hareket etmek ihtiyacı daha da artmıştır. Dolayısıyla vekillerimizin, belediye başkanlarımızın omuzlarında yük daha da artmıştır” dedi.

ORGANİZE’DE PROVAKEYE DİKKAT!

Tayyar, son dönemde Gaziantep OSB’de yaşanan iş bırakma eylemlerine yönelik olarakta görüş belirti. Gaziantep’in Ak Parti için bir kale olduğunu ve bunun yıkılması için özel bir çalışma yapıldığına dikkate çeken Tayyar, “Gaziantep, tüm ülkeye örnek olacak bir model üzerinden sürekli kendini yeniliyor. 200 bin civarında kişiye istihdam sağlarken, farklı kültürden gelen bu işçileri aynı kültürel potada eriterek, sosyal barışa da hizmet ediyor. Bu da başarı katsayısını artırıyor. Bugün Gaziantep 12 milyar dolar ihracat hedefine koşarken, Ankara’yı bile geride bıraktı. Ayrıca Gaziantep siyaseti, Ankara ve İstanbul’un CHP yönetimine geçmesinden sonra Ak Parti açısından daha stratejik bir alana dönüştü. Ak Parti’nin Gaziantep kalesini yıkmak isteyenler, kaotik bir ortam oluşturma çabası içerisindeler. Bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmak gerekir. Elbette iş dünyasına da düşen önemli görevler var. Bu başarıya halal getirilecek istirmarcı tavırlardan uzak durmak gerekir. İnanıyorum ki, aklı selim geçmişte olduğu gibi bu önümüzdeki süreçte de galip gelecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi