G10 Gaziantep Gazeteler Birliği, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek, kentteki yazılı basın ve resmi ilan alan gazetelerin durumu ile sanayi ilişkilerini değerlendiren geniş bir toplantı yaptılar.

Gaziantep’te yayın yapan ve Basın İlan Kurumu’na bağlı olarak resmi ilan alma hakkına sahip gazetelerin imtiyaz sahipleri, Ankara ve İstanbul ziyaretlerinin ardından Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri arasında yer alan Gaziantep OSB’nin Yöneticileri ile bir araya geldiler.

OSB HEYETİ ve GAZETECİLER
G10 Gaziantep Gazeteler Birliği, yazılı basında resmi ilan alan gazetelerin sorunları ve çözüm yollarında sanayicinin nasıl yer alacağının anlatan raporu OSB Başkanı Cengiz Şimşek’e sundular. Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan G10 Gazeteler Birliği adına hazırlanan raporda şu bilgiler yer aldı.

İŞ BİRLİĞİNDE ANLAŞTIK
“Yerel basının önemi ve gazeteciler ile sanayici arasında yapılması düşünülen iş birlikleri için biz G10 Gazeteler Birliği olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ankara’da siyasilere sunduğumuz rapor sonrası Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü nezlinde çalışmalarımıza tam destek aldık. Herkes, bu şehir ve Türkiye için yapılacak tüm olumlu çalışmanın altına imza atmaya hazır olduğunu belirtti. Bizlerde bu bağlamda sanayi kenti Gaziantep’in sanayicisi ile bir araya geldik ve karşılıklı projelerimizde nasıl yer alacağımızı tartıştık. Sanayici ve gazeteci ilişkisinin kamuoyunda önemi ve destekler konusunda hem fikir olduk”

G10 ÖRNEK OLDU
Gaziantep’te gazetelerin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, “Sorunların çözümü için önerilerle bizlerle bir araya gelen G10 birlikteliği bizleri ziyadesi ile memnun etti. Ben ve Yönetim Kurulum, sanayideki sorunlara parmak basarak nasıl çözüm yoluna bakıyorsak, siz yerel gazetelerde bizim ortak çalışma arkadaşlarımızsınız. Gaziantep sanayisinin büyümesinde yerel basının emeği inkar edilemez. Şehre birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu konuda size her türlü desteği vermeye hazırız.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Dün olduğu gibi bugünde zor günlerde basınımızın yanında olmak sanayici ve üreten şehir Gaziantep’in yine Türkiye’ye örnek bir tablo uluşturmasına katkı sağlayacaktır. Sanayici-Gazeteci ilişkisinde ülkeye katma değer sağlayacak ve kamuoyunda örnek olacak tüm çalışmaların startını birlikte vereceğiz. Gaziantep sanayisiyle, üreten insanları ile gazetecisi ile bir bütündür. Ortak akıl ve güçlü basın ile çalışmaya üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi