Kadınlar Günü ile birlikte Gaziantep sokakları renkli görüntülere sahne oldu. Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin koordinasyonu ve CARE’nin Sponsorluğunda tarafından düzenlenen Kadınlar Günü Yürüyüşü etkinliğine Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı Aile Destek Merkezleri (ADEM)’de katıldı.

Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin koordinasyonu ve CARE’nin Sponsorluğunda; Günün anlam ve önemine ilişkin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yapılan yürüyüş etkinliğine Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaştan katılım yağdı.

Etkinlik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı birimler, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Narkotik Şube Müdürlüğü, BARO, Şahinbey ve Şehitkamil Adem, belediyeler, Kızılay, Yeşilay, Lise öğrencileri, Halk Eğitim Merkezleri, kooperatifler, yerli/yabacı STK’lar ve ilgili diğer kurumların katılımı ile tamamlandı.

Megafonlarla tüm Gaziantep kadınlarının kadınlar gününü kutlayan katılımcılar, yürüyüş sırasında esnafa ve yürüyüşe katılan kadınlara karanfil dağıttı. Yaklaşık 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen ve Atatürk Heykeli’nde son bulan yürüyüşün ardından gökyüzüne turuncu balonlar bırakıldı. Yürüyüşte “Kadına kalkan eller kırılsın!” başlıklı sloganlar atan kuruluşlara vatandaşlar da destek verdi.

ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI’DA ORADAYDI!

Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı dezavantajlı 9 noktada hizmet veren Aile Destek Merkezleri de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Farkındalık Yürüyüşünde faydalanacı kadınlar ve merkez koordinatörleri olarak katılım sağladı. Bu anlamlı günde kadınların sesi olmak için hep birlikte oldu.

Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı psikoloğu Seda Atçı günün anlamına dair konuşmasında “Kadınlarımızı her alanda daima destekleyerek onların yanında olmaya devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.” dedi. (Ahmet Kuş)

ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMI ÖMER KALAYLI’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı’da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında “Yaşamımızın her safhasında, fedakârca yanımızda yer alan başta Aziz Şehitlerimizin Kıymetli Anneleri ve Eşleri olmak üzere toplumumuzda ve aile yaşamımızda seçkin ve saygın yeri olan kadınlarımızın, bu anlamlı ve değerli günlerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi