Geçtiğimiz aylarda yaşanan kur hareketliliği kasaplara yansımadı. Kasaplarda et ve tavuğun fiyatına çok küçük zamlar geldi. Konuyla ilgili konuşan Kasap Yusuf Ballı, “Et ve tavukta cep yakacak zam yok. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun dedi.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan kur sıkıntısından dolayı birçok sektörde astronomik fiyat artışları yaşanmıştı. Yaşanan fiyat artışları bazı sektörleri çok fazla etkilerken baz sektörleri ise teğet geçti. Son birkaç ay içerişinde yüzde 5 ile yüzde 10 arasında zamlanan et ve tavuk fiyatları vatandaşın yüzünü güldürdü. Konuyla alakalı gazetemize konuşan kasap Yusuf Ballı, “Et ve tavukta zam neredeyse yok denilecek seviyede. Vatandaşımız da biz de bu durumdan memnunuz” dedi.

Et fiyatlarındaki yükselişin cep yakacak seviyede olmadığını belirten Ballı, “Et fiyatlarımıza zam geldi. Fakat gelen zamlar çok düşük seviyede. En fazla zamlanan ürüne yüzde 12 civarında zam geldi. Bunun hem bize hem de vatandaşımıza çok faydası oluyor. Bize faydası oluyor; çünkü iş yapabiliyoruz. Vatandaşımıza faydası oluyor çünkü onlarda her şeye zam gelen bu dönemde ucuz fiyata et yiye biliyor. Burada iki taraf ta kazanıyor” dedi. Gaziantep’te tavuk fiyatlarına da fazla zam gelmediğini belirten Kasap Ballı, “Gaziantepli vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kasaplara gelebilir. Fiyatlarımız oldukça uygun. Özellikle bu piyasa şartlarında bu çok güzel bir şey. Vatandaşlarımız doya doya et ve tavuk yiyebilsin ki bizde kazanalım onlarda kazansın” dedi.

Editör: Haber Merkezi