Doğuş Partisi Genel Başkanı Mahmut Karalar, Türkiye’nin 34 ilinde örgütlendiklerini ve halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini söyledi.

Örgütlü oldukları 34 ilde milletvekili adaylarını çıkartacaklarının altını çizen Başkan Karalar, “Olası genel seçimlerde ülke genelinde en az 5 ile 10 arasında milletvekili kazanacağımızı tahmin ediyoruz, kaybettiğimiz illerde ise oylarımıza sahip çıkacağız. Yani oylarımız hiçbir partiye gitmeyecek, illerdeki milletvekili seçimlerinin seyrini değiştireceğiz ve bir bakıma kilit bir noktada olacağız. Türkiye’ye en faydalı olacak partilerin başında Doğuş Partisi geliyor. Partimiz bir umut partisidir, halkın, garibanın, esnafın, çiftçinin ve tüm toplumun sesi olacak, herkese kapımız sonuna kadar açık” dedi.

Artık mecliste söz hakkımızın olmasını istiyoruz

Doğuş Partisi’nin 2021 yılının Nisan ayında kurulduğunu ifade eden Karalar, “Türkiye genelinde 8 milyonun üzerinde abdal bulunuyor. Bugüne kadar romanlara verilen önem ve değer abdallara verilmedi. 2016 yılında yapılan roman açılımı bizleri bitirme noktasına getirdi. Artık mecliste yer almak, söz hakkımızın olmasını istiyoruz. Ülke genelinde 8 milyonu aşkın bir kitlesi bulunan bir topluluğun ne yazık ki hiçbir yerde söz hakkı bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Oy potansiyelimiz diğer partilerden daha yüksek

Partiye katılımın ve teveccühün gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Karalar, “ Yeni kurulan partilerin belki hiçbir maddi sorunları yok, ancak oy potansiyelimiz diğer partilerden daha yüksek. Yeni partilerin ulusal kanalda çıktıklarının yarısı kadar çıksak, mutlaka seçim barajını aşarız. Şu anda 81 ilin 34’ünde örgütlenmemizi tamamladık, sahaya indik, çalışmalarımızı gece-gündüz demeden çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Karalar, “Maddi sıkıntılarımız olduğundan örgütlenmemizi ve çalışmalarımızı yavaş yavaş yürütüyoruz. Kendi imkanlarımız ve gücümüzle ayakta kalmak ve bir şeyler yapmak mücadelesi veriyoruz. Yeni kurulan partilerin bütçesinin yarısı Doğuş Partisi’nde olsa 81 ilin tamamında örgütlenmemizi tamamlarız, çok büyük bir potansiyel yakalarız. Kendi çabalarımız ile Nizip’te yaptırdığımız ankette 74 kişinin çoğu ‘Doğuş Partisi abdalların partisi. Sempati duyuyoruz, mecliste söz haklarının olması lazım’ diyor ve 18 kişi ise partimize oy atacağını söylüyor” şeklinde konuştu.

Yeni katılımlarla beraber Doğuş Partisi’nin ne kadar güçlü olduğu ortaya çıkacak

Diğer siyasi partilerden de katılımların olduğunu sözlerine ekleyen Doğuş Partisi Genel Başkanı Mahmut Karalar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda hiçbir siyasi parti ile görüşmüyoruz. Çünkü her şeyin bir zamanı var. Partimizin bir tabanı var. Birçok haber sitelerinde ‘Abdallar parti kurdu’ demesi bile aşiretimizi daha çok heyecanlandırıyor. Kentimizde teşkilatlanma çalışmalarında sona gelindi, 3 bine yakın üyemiz bulunuyor ve bu rakamın ilerleyen zamanlarda artacağını düşünüyoruz. Yeni katılımlarla beraber Doğuş Partisi’nin ne kadar güçlü olduğu ortaya çıkacak.”

Editör: Haber Merkezi