Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ihtiyaç sahibi ailelere 27 milyon liralık destek verildiğini açıkladı.

Yaptığı birçok hizmet ile Gaziantep’in büyümesinde ve gelişmesinde en büyük pay sahibi olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yatırım ve çalışmalar ile her gün daha fazla insana ulaşmaya devam ediyor. Tahmazoğlu, Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve Güneydoğunun En büyük Sanat Merkezi olması planlanan Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi ile birlikte Yeşilvadi ve Boğaziçi Bulvarları, Sosyal Tesisler, Pazar Yerleri, Parklar, Camiler, Mavikent 5. Etap, Yamaçtepe ve Serinevler Konutları, Akkent Spor Köyü, Tekstilkent Meydanı ve Otoparkı, Oto Galericiler Sitesi, Şıh Meydanı ve içindeki yapıların restorasyonu gibi bir çok önemli hizmette bulundu. Bunun yanı sıra sosyal açıdan da vatandaşlara birçok hizmetler sunan, ev hanımlarının meslek sahibi olabilmesi için birçok eğitim sunan Şahinbey Belediyesi, pandemi döneminde yaptığı yardımlarla da tüm Türkiye’ye örnek oldu. Pandemi döneminde uzaktan eğitim görmek zorundan kalan binlerce öğrenciye tablet bilgisayar dağıtan Başkan Tahmazoğlu yönetimindeki Şahinbey Belediyesi birçok aileye de nakdi destek sağlayarak ailelerin yükünü hafifletmek adına çakışmalarda bulundu.

Bunun yanı sıra her ne kadar pandemi etkisi azalmış olsa da Tahmazoğlu’nun ihtiyaç sahibi ailelere nakdi desteği hız kesmeden devam ediyor. Daha önce Şahinbey Belediyesi’nin sosyal marketinden yardım alan 8 bin aileye toplamda 16 milyon TL’yi bulan ve kişi başı 2 bin TL’lik nakdi destek sağlayan Tahmazoğlu, Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) bağlı 15 bin şartlı eğitim yardımı alan aileye 18 milyon 405 bin 250 TL nakdi destek sağladı. Başkan Tahmazoğlu, son olarak sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı açıklama ile ihtiyaç sahibi 27 bin aileye 27 milyon TL’lik nakdi destekte bulunulduğunu duyurdu.

Başkan Tahmazoğlu 27 milyon TL’lik nakdi desteği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şu ifadeleri kullanarak paylaştı: “Zor günlerinizde yanınızdayız. Şahinbey ailesi olarak ihtiyaç sahibi 27.061 ailemize daha toplamda 27.061.000 TL nakdi destekte bulunduk. Hayırlı olsun, güzel günlerinizde kullanın inşallah.”
Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Tahmazoğlu’nu yaptığı hizmetler ve yatırımlardan dolayı kutlayarak, “Türkiye’nin kaynak üretme ve bütçesini iyi kullanma konusundaki örnek kurumu Şahinbey’in toplam yatırım tutarı 1.193.000.000 TL olan eser ve hizmetlerinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. (Ahmet Kuş)

Editör: Haber Merkezi