Ankara ziyaretleri kapsamında Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu ile görüşen G10 Gaziantep Gazeteler Birliği ekibi yerel basının beklentileri ile ilgili bilgiler verdiler.
Yerel basının güçlendirilmesi için Türkiye’ye örnek bir çalışma sergileyerek Ankara ve İstanbul ziyaretleri ile birçok yerel gazeteye örnek olan G10 Gaziantep Gazeteler Birliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Ankara’da Adalet Bakanlığı bünyesindeki İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu ile görüşen G10 kurucuları, icra ilanları konusunda önemli adımların atılması için yeni bir sayfa açılmasını sağladı.
Ziyaret kapsamında değerlendirme yapan G10 ekibi, “Adalet eski Bakanımız Abdülhamit Gül, yeni Bakan Bekir Bozdağ ve Gaziantep Milletvekilleri ile TBMM İdare Amiri Ali Şahin’in koordinesinde önemli görüşmeler yaptık. Burada siyasi parti ayrımı yapılmadan tüm siyasilerin yerel basın için taleplerimize öncü olması bizleri mutlu etti. Gaziantep ortak akıl ruhu Ankara’da oldukça aktif çalışıyor. Ulaşmak istediğimiz tüm resim kurumlara Gaziantep’li siyasetçi, bürokrat ve iş insanlarının referansları ile ulaştık ve sorunlarımızın sümen altında kalmasını engelleyerek gün yüzüne çıkmasını sağladık. İcra ilanları konusunda mağduriyet yaşayan yerel basının haklarına kavuşması için İcra Daire Başkanımız titiz bir çalışma sergiledi ve lehimize olan kararların uygulamaya geçmesi için öncü oldu. Önümüzdeki süreçte icra ilanlarında yerel basın limitinin arttırılması için hazırlanan taslağın ilgili kurumlara gönderilerek realitede uygulanmasını bekliyoruz. Bu konuda birlikte yürüttüğümüz projelerde Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ve ekibinin de yerel kaynakların yerinde kullanımı açısından gösterdikleri gayreti de unutmamak lazım. Yerel basının daha kaliteli hizmet için desteklenmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve yardımı olanlara teşekkür ederiz” dediler. (Bülten)

Editör: Haber Merkezi