Son dönemlerde piyasaların göz bebeği haline gelen altının yaşanan yükselişi ekonomiyi kötü etkiliyor. Bu kötü gidişatın altın alım-satımına etkilerinin ne olacağını, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın dünyadaki genel altın piyasasını ve Türkiye'yi ne düzeyde etkileyeceğini kuyumcu Çağlar Yağlı’ya sorduk.

“Altın Alım-Satım Oranları Arttı”

Şubat ayının ortalarından bu yana fiyatlarda artış olduğunu belirten Yağlı, buna bağlı olarak altın alım-satım oranlarının da tekrardan yükselmeye başladığını söyledi. Altın piyasasındaki bu hareketlenmeyle ilgili olarak Yağlı: “İnsanlar ilk zamanlar fiyatların düşmesinden dolayı altına ilgi göstermiyordu. Ancak fiyatlar tekrardan yükselme eğilimi göstermeye başlayınca altın alımında bir hareketlenme yaşandı’’ diye belirtti.

“Genel yükseliş trendi devam edecek’’

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Piyasadaki genel durum hakkında detaylı bilgi veren Çağlar Yağlı, ‘’Genel yükseliş trendi devam edecek’’ dedi.

Yaklaşık olarak 13 yıldır sektörün içinde olan Yağlı: “Altın fiyatları diğer piyasalara göre iki kat daha hızlı artış gösteriyor. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştan dolayı altın fiyatlarında diğer piyasalara göre farklı bir eğilim gösterecek ve bu durum katlanarak artacaktır. Hem savaştan dolayı hem de altının birimi olan ONS fiyatlarında yaşanan yükseliş en büyük etken. Altında iniş yok çıkış var” ifadelerini kullandı. (Fatma Altınbaş)

Editör: Haber Merkezi