Türk Kızılayı Gaziantep Kan Merkezi ve diğer tüm kan verme noktaları Gazianteplilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Gaziantep’de bulunan Türk Kızılay’ına ait kan bağışı noktaları pandemic sürecinin yarattığı bütün olumsuzluklara rağmen bütün hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Gaziantepteki kan bağışı süreci hakkında Gaziantep Doğuş Gazetesine konuşan Gaiantep Kan Bağış Merkezi Müdürü Doktor Mehmet Akıncı, yaşlısından gencine Gaziantep halkının büyük bir ilgi gösterdiğine değindi. Özellike şehrin genç kitlesinin yoğun bir ilgisi olduğunu belirten Akıncı “Elde ettiğimiz kan bağışlama verilerine göre 18 ila 25 yaş aralığındaki genç kitlenin diğer yaş grublarına göre çok daha fazla ilgi gösterdiğini ve bu noktada öncü bir grup olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullanarak istatistiksel bilgiler verdi.


Pandemi sürecinin Gaziantep’teki kan bağışı oranlarında kısmen bir azalmaya sebep olsa da bunun sonraki süreçte yoğun ilgiyle telafi edildiği belirtildi. Ancak bu süreçte hem ülke genelinde hem de Gaziantep özelinde Türk Kızılay’ının kan bağış merkezlerinin çalışmalarına ara vermediğini ve bunda Gazianteplilerin önemli bir pay sahibi olduğu vurgulandı. Öte yandan kan vermekle ilgili toplumdaki önemli yanılgıların da bu doğrultuda giderek azaldığını ve kan bağışı noktasında daha da bilinçli bir toplum oluştuğu belirtildi.


Gaziantep Kan Bağış Merkezine bağlı şehir merkezi ve taşra içerisinde beş adet sabit, beş adet de seyyar olmak üzere 10 adet kan alım birimi olduğunu ifade eden Akıncı, kurumsal noktalarda da hizmet verdiklerini belirtti. Akıncı “şehir merkezi ve taşrada toplamda 10 adet kan bağış birimi olmakla beraber belirli aralıklarla Araban, Yavuzeli, Kargamış gibi uzak ilçelerimize de seyyar olarak hizmet vermekteyiz” sözlerini kullandı. Kan Hizmetleri birimi kapsamında çalışmalarını yürüten Gaziantep Kan Merkezi, Gaziantep ilinde 27 adet hastaneye kan ihtiyacını Türk Kızılayı’nın karşıladığını belirten Akıncı ek olarak Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis illerindeki toplamda 59 hastaneye kan hizmetleri sunduklarını ifade etti.
Türk Kızılayı’nın diğer kurumsal birimlerle de çalıştığını belirten Akıncı, Gaziantep’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında da önemli çalışmalarada bulunduğunu söyledi. Akıncı “Orman Müdürlüğü ile yürütülen çalışma kapsamında kan bağışı yapan kişi adına yapılan bağış adedince fidan dikilmektedir. Yakın zamanda da Nıurdağı’na bağlı Atmalı Köyü’nde Orman Müdürlüğünce fidan dikilme çalışmaları devam etmektedir” sözlerinde bulundu.


Gaziantep Kan Merkezi’nde kan bağışında bulunan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, kan bağışlamanın sosyal bilinç açısından önemi değinirken başta Oğuzeli olmak üzere Gaziantep genelindeki kan bağışına olan ilgiden memnun olduğunu ve gelecek nesiller için çalışmaların daha da artması gerektiğini belirtti. Kılıç “Kan insanın en temel ihtiyaçlarından biri olmasında dolayı periyodik olarak bağışta bulunuyorum. İlçemizde de düzenli olarak kan bağışında bulunuluyor ve halkın bu noktada gösterdiği ilgi beni hayli memnun ediyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi