40 ayrı ülkeden  uluslararası öğrenci ve öğretmenlerin şehrimize misafir edildiği ‘Girişimcilik’  konferansı dil olarak  baştan sona İngilizce olarak gerçekleştirildi. GAGİKAD üyelerinin ve Türk öğrenci ve öğretmenlerinin de yer aldığı konferans şehirde büyük ilgi gördü. Uluslararası bir konferansın Gaziantep’te  yapılmasına ön ayak olan GAGİKAD Yönetim Kurulu başkanı Dr Beril Özlem Leylek  şunları söyledi ‘ Gaziantep Anadolu Lisesi uluslararası Erasmus  proje sorumluları Sayın Şengül Kesen Toslak ve Sayın Esra Atay benimle iletişime geçip projelerinden bahsettiler. Proje Gaziantep de ilk kez  hem türk öğrencilerimizi hem de uluslararası 40 farklı ülkeden gelecek olan öğretmen ve öğrencilerimiz ile kendi işlerinin patronu olan, başarmış GAGİKAD kadınlarını birleştireceği için  çok gurur duyduk. Enternasyonel olarak belirlenen konu başlığı ‘girişimcilik’ olduğu için derneğimize yönelen, fakat İngilizce kadın girişimci maalesef şehirde çok nadir olduğu için ,bu konuda ki en büyük dernek olarak bizlere gelip konuyu açtıklarını belirttiler. Bizler zaten kendi bünyemizde ikinci dil olarak yetkin İngilizce’ye sahip 20 den fazla üyemiz olduğunu belirttik. Konferans ev sahibi Gaziantep Anadolu lisesi olduğu için öncelikle bu okuldan mezun üyelerimize teklif götürdük. Ve 5 konuşmacımız ile bu konferansa hazırlandık. Bizler için hem bir ilke imza attığımız için, hem uluslararası gençler ve şehrimize gelen misafirlerimize bizi , ülkemizi , şehrimizi , ve eğitimli girişimciliği anlattığımız için gurur duyuyoruz. Birbirinden kıymetli 5 konuşmacımız ile interaktif motivasyon yüklü seminer içeriğimiz bizler için de mutluluk vericiydi. Gençlerimize rol model olmak adına yaptığımız konuşmaların her biri ayrı bir noktaya değinerek oldukça doyurucu bir içerikte hazırlandı. tüm GAGİKAD kadınları ile büyük gurur duyuyorum. Oldukça duygulu bir zaman da yaşadık konuşmacı arkadaşlarım ile …. 18 yaşında ayrıldığımız, şehrin ve dönemin gerçek bir sınavla kazanarak girdiğimiz  okulumuza, yıllar sonra konuşmacı olarak gelmek çok değerlidir. Bizi yetiştiren öğretmenlerimize de teşekkürü borç bilirim.   Okul yönetimi ve proje sorumlusu öğretmenlerimizi böyle başarılı bir konferansa imza atmamıza vesile oldukları için ayrıca tebrik ediyorum ‘ dedi

KONFERANS BAŞTAN SONA İNGİLİZCE OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Gaziantep Anadolu Lisesi Erasmus proje sorumlusu Esra Atay ve Şengül Kesen Toslak yaptıkları açıklamalarda ‘ Gaziantep ve gençlerimiz için başarılı bir konferansa ev sahipliği yapmaktan ve düzenleyici koordinatör olmaktan çok mutluyuz. GAGİKAD Y önetim Kurulu Başkanı , yönetimi ve üyelerine çok teşekkür ederiz. Herdaim öğrenci dostu kadın dostu olan ve hep farklı işlere imza atan Başkan Beril ile işbirliği yapmak ve proje ayrıntılarında ki destekleri ve konuya bakış profesyonelliği ile 40 yabancı misafirimize Gaziantep’in modern ve evrensel yüzlü kadınları ile tanıştırmak gerçekten çok hoştu , konuşmacılarımızın hikayeleri ve tavsiyeleri , dernek çalışmaları ile birlikte anlattıkları konuşmada , İngilizce öğretmenleri olarak , telaffuz , diksiyon akıcılık ve anlam içeriğinin doluluğu çok dikkatimizi çekti . Eğitimli girişimciliğin en güzel rol modelleri olan GAGİKAD kadınlarını şehre kattıkları öğrencilerimize kattıkları değerler için müteşekkiriz’ dediler.

   Konferansta tek Türkçe konuşan okul müdürünün konuşması başarılı öğrenciler tarafından  simultane tercüme edilerek salona  aktarıldı. Okul müdürü yapılan projenin yüklekliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek hem GAGİKAD kadınlarını hem proje sorumlusu öğretenlerini ve projede yer alan öğrencilerine teşekkkür etti .

   İNGİLİZCE KONFERANSTA İLK SÖZÜ BAŞKAN DR BERİL LEYLEK ALDI.

Akıcı, interaktif konuşmaları ile dikkat çeken konferans konuşmacıları  GAGİKAD Yönetim kurulu başkanı Dr. Beril Özlem Leylek , GAGİKAD yönetim kurulu başkan yardımcısı Evren Tuğsuz , GAGİKAD yönetim kurulu üyesi Derya Atay Özçift , GAGİKAD disiplin kurulu başkanı Elvan Tuğsuz Güven , GAGİKAD üyesi Seçil Yüksekbilgili gençlerden ve yabancı misafirlerden büyük alkış aldılar.

   İlk konuşmacı olarak konferansa başlayan Başkan Beril’in konuşma içeriği dikkat çekti

‘Before I start my speech, I would like to thank our teachers, Esra and Şengül, who are responsible for inviting us to this special conference as speakers, on behalf of our association gagikad. I would also like to thank the school management of Gaziantep Anatolian High School. The 5 speakers you will see here today are graduates of this school. We also have an alumni association. The president of Gaziantep Anatolian High School alumni association is with us today . I would like to welcome Mrs. ebru petek.

      Now …Wellcome on board , please fasten your seat belt and take a comfortable position , are you ready to fly? If we really want to fly then why do we need seat belts? now open  all the belts and all the ties that are limiting you, open your mind …  couse we need only this.. open minds can only lead us to advanced civilizations.

        If we're going to talk about civilization, we're right where it started. Anatolian civilizations are the place where the first known civilizations of the world were founded. We grew up in this civilization. For some reason, there is a misconception when it comes to the image of the ANATOLIAN WOMAN. When Anatolian women are mentioned, women who still work in the village and in the fields come to mind. However, we destroyed this idea in 1923 with Mustafa Kemal Atatürk as civilized Anatolian women. At work, women's business life, having a profession, getting education, and real entrepreneurship on behalf of women started with the establishment of the republic in 1923 in Anatolian lands. With the establishment of the republic, the incidence of women's employment increased, and their development and growth in business life increased. While we are still defending the equality of women and men in the world, we are also fighting for women to get a university education and to take an educated place in business life.

        As the gaziantep entrepreneurial businesswomen association, we are working to support the women in our city exactly in this vision. We provide support for the development, promotion and success of our women who have just entered the business life. We are working on getting our young people to educate in univercity. We produce different projects on this subject. We are working to set an example for our young women and girls, to be a role model, and to illuminate their vision and future.

     Today, when entrepreneurship is mentioned, it is perceived that people who have not received university education, unfortunately, succeed by holding on to something after the marriage and child-rearing phases are over. This is completely false information. Education is essential. Educated entrepreneurship should be our goal. In recent years, we have heard this word all over the world. ENTREPRENEURSHIP… everyone gives seminars on this subject, becomes a speaker ... so what did they achieve? .... So what is entrepreneurship? In the real sense, it is called the breakthroughs in the project and business field, which no one thinks or does, and which is set out with different, privileged ideas. The word entrepreneurship is unfortunately tried to be cheapened like every word of success that is consumed.

    My dear young brothers and sisters from different parts of the world; I have a few recommendations for you:

1-            First of all, determine the profession you will love correctly. Success can only be achieved by working in the field you love.

2-            Educate in univercity and take trainings in your favorite branch that are accepted all over the world.

3-            learn a language other than your country language that can universalize you. Only then can you truly follow the world and not think that what you are doing is a success story . This prevents you from living in a fairy tale.

4-            Develop yourself in an art. Art makes the human brain think differently. It allows you to combine different ideas on a common point.

5-            Believe in yourself, there are no faint characters behind any success and enterprise story.

6-            An ignorant, uneducated, empty-backed self-confidence only creates the Dunning-Kruger effect.

7-            Dream but don't live in a fantasy World

8-            BE GRATEFUL TO THE UNIVERSE, and be respectful to nature so that it will gift you with success in recycling.

9-            And work, work ,work . There is no time limit or age limit for the study.

10-         Travel a lot, read a lot, love a lot .... your own life is on the most beautiful entrepreneurial path, even if you are not world famous, it is certain that you will enjoy this flight.

HAVE A GOOD FLIGHT.’

 Türkçe çevirisinde ‘Konuşmama başlamadan önce bizleri bu özel konferansa konuşmacı olarak davet etmekten sorumlu olan hocalarımız Esra ve Şengül'e derneğimiz gagikad adına teşekkür ederim. Gaziantep Anadolu Lisesi okul yönetimine de teşekkür ederim. Bugün burada göreceğiniz 5 konuşmacı bu okulun mezunları. Mezunlar derneğimiz de var. Gaziantep Anadolu Lisesi mezunları derneği başkanı bugün aramızda. ebru petek hanıma hoşgeldiniz demek istiyorum.

      Şimdi…Gemiye hoş geldiniz, lütfen emniyet kemerinizi bağlayın ve rahat bir pozisyon alın, uçmaya hazır mısınız? Gerçekten uçmak istiyorsak neden emniyet kemerine ihtiyacımız var? şimdi seni sınırlayan tüm kemerleri ve bağları aç, zihnini aç… çünkü sadece buna ihtiyacımız var.. açık zihinler bizi ancak ileri uygarlıklara götürebilir.

        Medeniyet hakkında konuşacaksak, tam başladığı yerdeyiz. Anadolu medeniyetleri, dünyanın bilinen ilk medeniyetlerinin kurulduğu yerdir. Biz bu medeniyette büyüdük. ANADOLU KADINI imajı söz konusu olduğunda nedense bir yanılgı var. Anadolu kadınları denilince akla halen köyde ve tarlada çalışan kadınlar gelmektedir. Ancak 1923'te Mustafa Kemal Atatürk'ün medeni Anadolu kadını olarak bu fikri yıktık. Kadınların çalışma hayatı, meslek sahibi olmaları, eğitim almaları ve kadınlar adına gerçek girişimcilik, Anadolu topraklarında 1923 yılında Cumhuriyetin kurulmasıyla başlamıştır. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte kadın istihdamının oranı artmış, iş hayatında gelişme ve büyümeleri artmıştır. Dünyada kadın erkek eşitliğini savunurken bir yandan da kadınların üniversite eğitimi alması ve iş hayatında eğitimli bir yer alması için mücadele ediyoruz.

        gaziantep girişimci iş kadınları derneği olarak tam da bu vizyonda ilimizdeki kadınlara destek olmak için çalışıyoruz. İş hayatına yeni giren kadınlarımızın gelişimleri, terfileri ve başarıları için destek sağlıyoruz. Gençlerimizi üniversitede okutmak için çalışıyoruz. Bu konuda farklı projeler üretiyoruz. Genç kadınlarımıza ve kızlarımıza örnek olmak, rol model olmak, vizyonlarını ve geleceklerini aydınlatmak için çalışıyoruz.

     Günümüzde girişimcilik denilince üniversite eğitimi almamış kişilerin ne yazık ki evlilik ve çocuk yetiştirme evreleri bittikten sonra bir şeye tutunarak başarılı oldukları algılanmaktadır. Bu tamamen yanlış bir bilgidir. Eğitim esastır. Eğitimli girişimcilik hedefimiz olmalıdır. Son yıllarda tüm dünyada bu sözü duyduk. GİRİŞİMCİLİK… herkes bu konuda seminerler veriyor, konuşmacı oluyor… peki ne başardılar? .... Peki girişimcilik nedir? Gerçek anlamda, proje ve iş alanında kimsenin düşünmediği, yapmadığı, farklı, ayrıcalıklı fikirlerle yola çıkan atılımlara denir. Girişimcilik kelimesi ne yazık ki tüketilen her başarı kelimesi gibi ucuzlaştırılmaya çalışılıyor.

    Dünyanın farklı yerlerinden gelen sevgili genç kardeşlerim; Sizlere birkaç tavsiyem var:

1- Öncelikle seveceğiniz mesleği doğru belirleyin. Başarı ancak sevdiğiniz alanda çalışarak elde edilebilir.

2- Üniversitede eğitim alın ve sevdiğiniz branşta tüm dünyada kabul gören stajlar yapın.

3- Ülke dilinizin dışında sizi evrenselleştirebilecek bir dil öğrenin. Ancak o zaman dünyayı gerçekten takip edebilir ve yaptığınız şeyin bir başarı hikayesi olduğunu düşünmeyebilirsiniz. Bu sizin peri masalında yaşamanızı engeller.

4- Bir sanatta kendinizi geliştirin. Sanat, insan beyninin farklı düşünmesini sağlar. Farklı fikirleri ortak bir noktada birleştirmenizi sağlar.

5- Kendinize inanın, hiçbir başarının ve girişim hikayesinin arkasında silik karakterler yoktur.

6- Cahil, eğitimsiz, sırtı boş bir özgüven sadece Dunning-Kruger etkisini yaratır.

7- Hayal kurun ama hayal dünyasında yaşamayın

8- EVRENE şükür et , doğaya saygılı ol ki, sana geri dönüşümde başarı bahşetsin.

9- Ve çalış, çalış, çalış. Araştırma için herhangi bir zaman ve yaş sınırı yoktur.

10- Çok seyahat edin, çok okuyun, çok sevin.. kendi hayatınızın en güzel girişimcilik yolundasınız, dünyaca ünlü olmasanız bile bu uçuştan keyif alacağınız kesindir.

İYİ UÇUŞLAR.’

Konferans bitiminde konuşmacılara plaket ve çiçek takdimi arkasına yabancı misaifrler ile hatıra fotoğrafları ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi