‘’Satışlar artar sandık, azalmaya devam etti’’

Kış döneminde durağan olan düğün sezonu havaların ısınmasıyla artmaya başladı. Gelinlik sektörünün durumunun iyiye gitmediğini dile getiren Ebru Şahan: ‘’Kış Sezonuna nispeten daha iyi ama geçen 2-3 yıla göre satışlarımızda ciddi bir azalma var. Zamlar her sektörü etkilediği gibi bizi de derinden etkiledi’’ dedi.

“Tercihler kiralama oluyor”

Genelde tercihlerin kiralamadan yana olduğunu vurgulayan Şahan: “Pandemi döneminde insanlar sağlık açısından gelinlik ve abiyeleri kiralama taraftarı değillerdi. Son dönemlerde kısıtlamaların azaltılmasıyla ve aynı zamanda gelen zamlarla birlikte fiyatlar ciddi oranda arttı o yüzden satın almak yerine şimdilerde kiralamayı tercih ediyorlar. İnsanlar bütçelerine göre hareket ediyor’’ ifadelerini kullandı.

‘’Pandeminin etkileri hala sürüyor’’

Pandemi süresince ara verilen düğün sezonunun etkileri olumsuz şekilde gündeme gelmeye devam ederken gelinlik piyasası da bu durumdan nasibini aldı. White Angel Gelinlik işyeri sahibi Ebru Şahan etkileri ciddi manada hala sürüyor diyerek sözlerine şu şekilde devam etti, Şahan: ‘’Pandeminin olumsuz etkilerini henüz atlatamadık, uzun bir süre de devam edeceğini düşünüyoruz. Kapanma dönemi, o dönemde düğün sezonuna ara verilmesi, nikahların ertelenmesi bizler için ciddi sorunlara yol açtı’’

‘’Bu yılın modası kabarık, gösterişli gelinlik’’

Stresli geçen kapanma sonrası düğün yapacak olan genç kızlar gösterişli gelinliklere ilgi gösterirken, sadece nikah yapacak olanlar ise daha sade modelleri tercih ediyor. 2022 yılı gelinlik modasına değinen Şahan: ‘’Bu yılın gelinleri kabarık hareketli daha gösterişli. Kırık beyaz gelinliklerin yanında 2-3 yıldır daha kremli tonlar yer alıyor. Yaka detayları kasnak işleri kollu gelinlikler yer almakta’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi