Herkese Merhaba
Bundan 3,5 yıl önce biri bana bağırsağınız mı kirli yoksa kanınız mı yoğun diye bir soru sorsa; bağırsak kirli olur zaten,kanım mi yoğun ne bileyim , bunlar ne biçim sorular der geciştirirdim.
Ama ne önemli sorularmış.
Hayatımızı düzene sokan sorular bunlar.
Eee peki cevapları nedir?
Aslında bağırsak konusu yani metabolik sıkıntılar çok uzun, derinlemesine işlenmesi gereken konular. Fakat burada yüzeysel olarak birkaç konuya değinelim.
Ben doktor değilim.
Sağlıkla ilgili akademik konulara da değinmeyeceğim sadece metabolik sıkıntılarımızı nasıl gideriz bunları nasıl anlarız ufak tefek ipuçlarından bahsedeceğim. Yani benim bilgiler amprik bilgi
Kirli bağırsak nedir? Daha önce duydunuz mu? Nasıl anlaşılır?
Aslinda
Vücudumuz da,davranışlarımız da bunun sinyallerini veriyor.
Örneğin karşınızda aniden sinirlenen biri varsa çok fevri davranışlar sergiliyorsa ona şunu diyebilirsiniz bir metabolizmasına uğrayabilir misiniz?Bunu hiç çekinmeden söyleyebilirsiniz çünkü onun ya bağırsağı kirlidir ya da kanı yoğundur.
Kirli bağırsak nedir?
Kirli bağırsakta küf ,Maya ve mantar bulunur.
Başka bir örnek ise vücudumuzda kaşıntıların olması özellikle bazı insanlarda geçmeyen kaşıntılar oluyor bunun birçok nedeni olabiliyor cildiyeye gidiyoruz cildiye doktoru birkaç ilaç veriyor kaşıntınız yine geçmezse kortizonlu bir iğne ile 2 ay 3 ay rahat edebiliyoruz fakat aynı sorum tekrar başlıyor.
Ama bu kaşıntının nedenleri arasında gluten hassasiyeti olabilir ya da bagirsakta bulunan mantar… Ne dersiniz buna böyle nedenler aklınıza gelirmiydi hiç?
Sorunu kökten çözmek lazım.
Diğer bir konu kan yoğunluğu; bir insan kanının yoğun olup olmadığını hemoglobin değerine bakarak öğrenebiliyoruz. Çok basit doktora gittiğimiz zaman sürekli yaptırdığımız bir kan tahlili. Kanımız yoğun olursa ne olur özellikle otizmli çocuklarda ani öfkelenme, sakinleşememe nedenlerinden biri çocuklarımızın hemoglobin değerlerinin yüksek olması kanları yoğun olunca çocuklarımız öfke kontrollerini sağlayamayabiliyorlar.
Kan yoğunluğunu nasıl azaltabiliriz? Bunun için doktorlarımızın önerisi oksijeni bol olan ortamlara gitmek. Yine aramızda öfkelenen, öfkesini kontrol edemeyen yetişkinlerde var. Bunlar için de çözüm aynı
Sigarayı bırakarak
Bol oksijenli ortamlara çıkarak
Ozon tedavisi alarak...
Unutmayın bu dünyada en önemli kişi kendinizsiniz .
Kendinize iyi bakın
Sağlıkla kalın
Görüşmek dileğiyle..