Evet iki kısım insan dan bahsediyorum malesef ;
Hani futbol severler bilir bazı futbolcu arkadaşlar güzel hareketler
Yaparak tribüne oynar lakin maça katkıları gorsellikten öteye geçemez çünkü o kendi havasında caka satmak üzre kurulu bir yöntem izliyordur maçtan bir haberdir.
Halbuki öbür tarafta skor için ter döken, takım ruhu gelismis,bencil olmayan gerçek
Futbolcular o kadar da dikkat çekmezler bu gerçek hayatta da malesef böyledir, genelde ağzı iyi laf salatası yapanlar on plandadır ve bir halttan anlamadıkları gibi gundemide sürekli meşgul ederler.
Peki bunların başarı oranını neler yükseltir!!!!
Cahillik tabii
İnsanların bilinç
Seviyesi arttıkça onlara yutturma olasılığınız düşer ,onları kolay yonlendiremez
Kolay yenemezsiniz bu aslında kötü bir şey değildir, aksine akıllı toplumları yönetmek daha basit bir iştir çünkü sıkı durun........
Aslında siz onları yönettiğinizi sanırken onlar sizi yönetiyordur.
Akıllı ,eğitimli toplumlarda olan tamda budur kimse birilerinin arkasından, hitap yeteneği güzel veya tipi tamda bana uygun yada din görüşü bana yakın diye arkasından yürümez, kendisine katacağı ,yaşadığı yere katacağı katma değerleri göz önüne alır toplumun tamamına hitap edip etmediğine, zamanın gerektirdiklerine uyup uymadığına bakar.
Geçmişte takılı kalmış kendi hesapları olan ama halkına bir faydası olmayan birini düşünün hani öyle biri yokta varsayalım nasıl olurdu durum!!!!!!
Kime fayda getirirdi bu ?
Peki fazla uzatmayalım
Akıllı toplumlar Akıllı yöneticiler seçer bu gerçek.
Çocuklarınızı kitaplara yoneltin okutun okuyun gelişin.
Gündemi takip sadece vurdulu,
Kırdılı haber kanallarını izlemekten ibaret değil ,gerçek dünyadan haberdar olmak için okumak ve hatta mümkünse ikinci bir dil edinmek Muhteşem olur.
Her gününüzün birkaç sayfa kitap okumayla geçmesini dilerim.