Yaptığımız işlerin çoğunu normalde bir sebep, sonuç ilişkisine bağlarız lakin benim gördüğüm son zamanlarda işler çok değişti, herkes sebepsiz yere birbiri ile uğraşıyor ve bu işin ne yazikki kazanan tarafı yok.
Politikacıları anlayabilirim onlar koltuk davasındalar bakın yanlış anlaşılmasın hizmet etmek yarışıyorlar demiyorum koltuklarını muhafaza peşindeler diyorum bu onlar için yani birbirlerini yemeleri için bir sebep gibi duruyor peki ya halk?
Onlara ne oluyor neden kutuplasiyorlar onlara faydası ne? Çalışan, çalışmayan hemen herkes gün boyu politika konuşup sağı solu kesiyor kim benden kim değil diye bu ne ya ,neden seçim vakti gelince oy namustur diyerek oyumuzu kime attığımızı kendimize saklayarak normal hayatımıza dönmüyoruz, bizim üstümüze vazifemi bu işleri saatler günler boyu tartışıp birilerini incitmek insan ayırt etmek,taraf tutmak bizden olanın elinden tutup olmayanı yok bilmek.
Sonrada ahkam keseriz camide ,şurada, burada neymiş adalet,eşitlik kavramları felan ,filan.
Yahu insanlar ilk tanıştıkları insanları kişiliğine göre değil de siyasi görüşüne göre değerlendirir oldu hemen sosyal medyadan,oradan buradan araştırıp ona göre tavır alıyorlar.
O kişinin kişiliğinin felsefi durumunun ,insana bakışının hiçbir ehemmiyeti yok.
Bu ayrışma bizi daha ne kadar dibe çeker bilimmez fakat şunu hatirlatmaliyim şu oniki Eylül dönemlerinde birbirlerine yan bakan abilerin çoğundan pişmanlık feryatları işittim işin farkına varlıklarında çok geç kalmışlardı, gelin biz bu tuzağa düşmeyelim bu coğrafyanın sahipleri olarak aklı selim davranalım, geçmişte yaşananlardan ders çıkaralım kendi içimizde cekismenin ve kavganın kimseye faydası yok bizim güçlü olmamızı istemeyenler hariç!!
Araştıralım, okuyalım, muhakeme edelim kimseye körü körüne biat etmeyelim doğruyu arayıp bulalım, ve her zaman söylediğim gibi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı bizlere emanet eden ecdada layık olalım aldığımız emaneti hakkıyla koruyup bizden sonraki nesillere tertemiz teslim edelim mevzuu vatan ise gerisi teferruattır.