Ülke genelinde yaygınlaşan ve Gazi şehirli yeni mezun olmuş daha işlerinde 1 yılı dahi tamamlanmamış vatandaşların sessiz çığlıkları “sessiz istifa” giderek büyüyor. Çalışanlar aldığı ücretlerin artık kendilerine yetmediğini dile getirirken, İşverenler ekonomik sorunlardan kaynaklı fazla ücret veremediklerini ifade ettiler.

Edinilen bilgilere göre çalıştığı kurumda maddi anlamda doygunluğa ulaşamayanlar ya da hak ettiği değeri göremeyen çalışanlar, gördükleri muameleye istinaden iş yerinde ekstra bir performans göstermek istiyorlar. Özellikle iş yerinde mutsuz olan ancak işi maddi imkansızlar nedeniyle bırakamayan kişiler, işvereni minimum performans ve düşük seviyede ilerleyen bir rutinle cezalandırıyor. Hal böyle olunca çalışanlar, artık son çare sessiz istifaları akıllara getiriyor.

“NEDEN SESSİZ İSTİFA”

Sessiz istifa tanımı ise görevinden istifa eden biri değil aslında bir işin gerektirdiğinin ötesine geçmeme halini anlatıyor. Yani çalışan kendisine verilen görevleri yerine getirmesi ve diğer tüm sorumlulukları reddetmesidir.

İHTİYAÇLARIMIZI ARTIK KARŞILAYAMIYORUZ

Metropol şehir Gaziantep ve bu gibi şehirlerde, bu gibi havadislerin yaygınlaştığını veren istatistikler gün geçtikçe daha bir sıkıcı sorun halini alıyor.

Çalışanlardan gelen bilgiler doğrultusunda, işlerinden bütünüyle kopmuş hisseden, yaptıkları işten memnuniyet duymadığını ve ihtiyaçlarının karşılandığını düşünmediğini söyleyen çalışanların sayısı her gün artıyor.

Her türlü zorluklara göğüs geren çalışanlar, kendilerini bu ekonomik sorunlardan kaynaklı geçinemediklerini ifade ederek sessiz çığlıklarını duyulmasını istiyor. Ülke genelinde ve şehrimizde Kovid-19 pandemisi ve küreselleşen dünyanın negatif etkisi her türlü sektörü hüsrana uğrattı. Bu gibi sorunlardan sonra maddi ve manevi iş yükünün altında ezilirken, farkında olmadan alternatif bir kaçış yoluna yöneliyorlar.

İŞVERENLERDE DURUMDAN MEMNUN DEĞİL

Ülke genelinde yaşanan ekonomik zorluklar,  beraberinde birçok olumsuzlukları da getiriyor. İşveren yeterli ücret veremediği için ekonomik sıkıntıları dile getiriyor. Çalışanlar ise aldıkları ücretten memnun olamadıklarını ifade ediyor.