Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün en kutsal meslek olarak gördüğü öğretmenlik çağ boyunca hiç bu kadar değersizleşmemiştir.

Bankaların yılan oyununa çevirdiği ödenek en temelde meslekten öte bireye yapılan bir saygısızlıktır.

Bireyin bir ömür kendisiyle mükellef olduğu eğitim ve öğretimi kıymetsizleştirme çabası sadece bir şehre değil ülkemizde kendisini bu mesleğe adamış bütün öğretmenlerimize yakışıksızlıktır. İnsan olabilmenin derininde yatan öğretim, çağı bile değiştirebilirken şuanda maalesef üzüntüyle karşıladığımız bu durum sadece banka ve belediyelerin değil herkes için problem konusu olmalıdır.

Küçük yaşlardan ölümümüze kadar bizlere hayatı öğreterek yaşatan öğretmenliğin meslekten de öte olduğu ve ayaklar altına alınmasını hiçbir toplum tasarrufla karşılamamalıdır.

Dünyanın her geçen gün değiştiği öğretmenliğin her dakika daha da önemli hale geldiği bir kesişme noktasına pek tabii bizlerde elimizden geldiğince onurlu ve bilgili bir tutum sağlamamız gerekmektedir.

Öğrenmeyi öğreten öğretmenlerimize yapılan bu kötü davranışı şiddetle kınamakla beraber bütün toplumumuzu sağduyuya ve sorgulamaya davet ediyorum.

Öğretimin ve eğitimin kıymetsiz olduğu toplumlar tarih boyunca ancak devrilen diktatörlerin kalan simgeleri kadar anılmaya mahkûmlardır!