Gazeteci olarak, kamuoyuna karşı doğru enformasyon akışını sağlamakla görevli olduğumuz gibi kamuoyundan gelen şikayetleri de değerlendirerek dile getirmek zorundayız. Vatandaşın sözlerine kulak tıkamak, yaşadıklarını görmezden gelmek gibi bir lüksümüz yok ve vicdanen de olamaz.

Türkiye genelinde olduğunu gibi Gaziantep’te de enflasyon ve hayat pahalılığı artış göstermiş durumda, hal böyle olunca vatandaş geçim derdinden başını kaldıramaz duruma geliyor. Yaşamak içinse tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu gibi gıdaya olan ihtiyacımız pahalılıkla birlikte daha çok artıyor. Tam bu sebeple kamuya ucuz gıda temini sağlayan Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kurum ve kuruluşlara da ihtiyaç her geçen gün artıyor. Ancak Gaziantep TMO’da işler olması gerektiği gibi ilerlemiyor. Vatandaşlardan gelen şikayetleri araştırdığımızda ortaya çıkan sonuç; Gaziantep Toprak Mahsulleri Ofisi’nde uzun zamandır ürün krizi yaşandığı. Ürün krizi yanında poşet krizi de son bulmuyor, vatandaş ürün bulsa poşet bulamıyor. Tanesi 25 kuruş olan bir poşeti bulundurmak ne kadar zor ve imkânsız olabilir?

İhtiyacı olan gıdayı bulamadıklarını dile getiren Gazianteplilerin TMO şikayetleri gün geçtikçe büyüyor. Üreticiye destek dar gelirli vatandaşa karşı da ucuz gıda temini sağlamakla mesul olan TMO’da vatandaş ne gıda ürünlerini raflarda ne de başmüdürü odasında bulabiliyor.

TMO Gaziantep Şubesi’ne gerçekleştirdiğim ziyarette bugün gözlemlediklerim Gaziantepliler açısından hiç iyi bir durum değil! Dar gelirli vatandaşa hizmet amacı gütmesi gereken kurumda maalesef raflar bomboş, deyim yerindeyse tam takır, kuru bakır şeklinde! Vatandaş ürün soruyor, görevli yok cevabını veriyor, oysa orada verilen hizmet, yoku var etmek üzerine kurulu olmalı! Ürünlerin raflarda isimleri var fakat cisimleri yok, tıpkı kurumun içerisinde Başmüdür Odası olduğu ancak Başmüdürün makamında olmadığı gibi…

Maşuk Bayraktar, geçtiğimiz senenin Ekim ayında göreve atanmıştı, bulunduğumuz ay içerisinde Bayraktar’ın Gaziantep’e atanmasının yıl dönümü… Bir senedir elle tutulur, gözle görülür bir hizmetini maalesef duyamadık, görev yerini geliştirdiği haberlerini duyamadığımız gibi bir de bu şikayetlere de tanık olduk! Kendisine şikayetleri doğrudan iletmek adına ulaşmaya çalıştık fakat Maşuk Bayraktar’ın da yerinde yeller esiyordu. Umarım bir an evvel ürünleri raflarda başmüdürü koltuğunda bulabiliriz ve umarım vatandaşa ucuz gıda temin etmenin önemini üzerine basarak dile getiren ve Toprak Mahsulleri Ofisi’ne yetki veren Sayın Cumhurbaşkanımız bu yazıklarımıza kulak verir ve devlete bağlı hizmet mekanizmasındaki aksaklıklara tanık olur…