Bu yazımda kaybolan bir dostum hakkında yazacağım dostlarım. 

Biliyorsunuz, arkadaşlık, dostluk, kardeşlik, dediğimiz şeylerin hepsi, ayrı ayrı özelliklere sahiptirler. Çok özel bir dostumu uzun bir süredir göremiyorum, ulaşamıyorum, o nedenle çok üzülüyorum. 

    Biz onun ne iş yaptığını, ilk tanıştığımız da, iki yıl gibi bir sürede  öğrenememiştik. 

Kimimiz bilgisayarcı, kimimiz televizyon tamircisi, kimimiz marangoz, kimimiz kimyacı, kimimiz kaynakçı olarak bilirdik. 

     Zaman içinde bilgisayar programları üzerine çalıştığını çözülemeyen sorunları çözdüğünü ve dünyanın her tarafından aranılan bir bilgisayar uzmanı olduğunu öğrendik.  Mütevazı bir hayatı ve aile yaşamı vardı. 

      Nazilli’ye okumaya gelen, yüzlerce üniversite öğrencisinin kursağında yemeği vardır dostumun. Cebinde genellikle parası olmazdı, çünkü her ihtiyaç sahibine, nesi var nesi yoksa dağıtırdı. 

Çocuklarını da sıradan bir ailenin çocukları gibi, açlığı, yoksulluğu bilecek şekilde büyüttü ve okuttu. 

      Eşi hanımefendi de, bu şartlar altında İslami bir yaşam içinde, hayatından hiç şikayet etmedi. Mutlu mesut yaşamlarını sürdürürlerken, üç evladını da en iyi şekilde okuttular meslek sahibi yaptılar. 

    Şimdi bu dostumun bir olayından bahsedeceğim ki siz, başına neler gelmiş ola bileceğini tahmin etmeye çalışınız. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri düşürüldüğünde, yetkilere ulaşıp, yanlış yerde aradıklarını söyleyip,  nokta bazında yerini söyleyen uzman bir kardeşimizdir kendileri. 

    Diğer yandan 15 Temmuz darbesinden, bir yıl kadar önce darbenin olacağını tarihine kadar söyleyip, başarıya ulaşamayacağını anlattığında kendisinin deli olduğunu nereden uydurduğunu sorduğumuzda,” Yabancı yazışmalara ulaştığımdan ola bilir mi?” gibi bir cümle kullanmıştı. 

    Ben şimdi bu dostuma ulaşmaya çalışıyorum ama ulaşamıyorum. Yerini bilen, gören lütfen haber versin. Başına bir şey geldiğinden endişe duymaktayım. 

    Bu dostumun Adı, Faruk Tunçtur. Halk arasında hani derler ya “Atın iyisine doru, adamın iyisine deli” diye, işte ben bu deli kardeşimi arıyorum. 

    Bu deli dostumun başına bir şey geldi ise eğer, biliyorum ki Vatan hainleri tarafından gelmiştir. Çünkü onun bütün yaşamı Vatan Millet ve Bayrakla birlikte İslam âlemine hizmet için geçmiştir. 

    Çalışmaları birilerine zarar verdi ise eğer, yukarıda söylediğim değerleri hiçe sayanların çalışmalarına zarar vermiştir. Dolayısı ile o zarar verdiği kişiler tarafından, kendisine zarar verileceği endişesi ile ortadan kaybolmuştur.  Ben bunun en iyi ihtimal olmasını istiyorum.   

Ya da korkum o dur ki, inşallah bu düşüncem doğru çıkmaz. O zarar verdiği, yanlış insanlar tarafından ortadan kaldırılmamıştır.  Saygılarımla