AKP’nin HDP hakkındaki görüş ve beyanlarını sanırım bilmeyen yok. Çünkü tüm AKP yetkilileri her konuşmasında HDP’yi hedef alarak konuşur ve HDP ile görüşen diğer partileri bile kınardı.

   Ama ne olduysa oldu, AKP’li bakan ve genel başkan yardımcıları, bir Anayasa maddesi değişikliği için HDP’nin kapısını çalıverdi.

   Bu ziyaret elbette tüm muhalefet partileri tarafından hayretle karşılandı ve de haklı tepkilere yol açtı. Zira, düne kadar HDP’yi teröristlikle itham eden ve kapattırmaya çalışan AKP şimdi oy için HDP’nin kapısına dayanmıştı.

   Tabi ki, her parti yetkilisi kendine göre yorumlarda bulundu. Hatta AKP içinden bile itiraz sesleri yükseldi. Bazıları ziyaretin yanlış olduğunu belirtirken, bazıları HDP’nin legal bir parti olduğundan bahsetti.

   Bugüne kadar çok ses çıktı ama Sayın Erdoğan ve Bahçeli’den hala bir açıklama gelmedi. Erdoğan’ dan habersiz hiçbir işlem yapılamayacağı bilindiğine göre, şimdi gözler MHP Lideri Bahçeli’ ye çevrildi.

Bugün MHP’nin gurup toplantısı var. Şimdi gözler ve kulaklar bu toplantıya çevrilmiş vaziyette. Çünkü, Cumhur ittifakı ortağı olan Bahçeli’nin bu konuya değinip değinmeyeceği ve değinirse ne konuşacağı merak konusu.

   Bakalım Sayın Bahçeli bu ziyaret hakkında konuşacak mı, konuşursa neler söyleyecek?...