Mutlaka sokağa çıkıp etrafı gözlemliyorsunuzdur. Ama sizden ricam bu defa sokağa çıktığınızda, hatta önemli caddelerimizde yürüdüğünüzde etrafı daha iyi kolaçan edin.

    Özellikle çöp bidonlarının etrafına iyi bakın. Eğer esnafın meyve sandıkları, çerez tablaları ile işgal edilmiş kaldırımda yürüyorsanız, cadde üzerindeki ve de kaldırımlardaki çöp yığınlarına da dikkat edin.

   Kaldırımlara atılan poşetleri, hatta çöp bidonlarının etrafına saçılan çöp yığınlarını gördükçe aklımdan hangi kelimelerin geçtiğini tahmin etmek güç olmasa gerek.

   Sahi biz bu kadar mı duyarsız ve de pislikte yaşamak heveslisi olduk?

   Yahu, elimizdeki çöp poşetini veya herhangi bir çöpe atılması gereken maddeyi, niye bidon yerine kaldırıma, çöp bidonunun içine değil de yanına kaldırıma bırakıyoruz acaba?

   Geçtik bunları adeta pislik yuvası haline getirilen kaldırım ve caddelerimizi kim temizleyecek acaba?

    Hele hele Bahçelievler Mahallesi, Müfide Ferit Caddesinden bugünlerde hiç geçtiniz mi acaba? Geçtiyseniz görmüşsünüzdür. Park halindeki arabaların üzerindeki santimetrelerce kalınlığındaki tozu da fark etmişsinizdir.

    Anladık, elektrik telleri yer altına taşınıyor ama, bitirilen yerler sulanamaz mı acaba?

    Diyorum ki yetkililer şöyle birkaç dakikasını ayırıp da şehri dolaşsa ve de özellikle Müfide Ferit caddesine bir gidiverse…