Gaziantep bölgesel olarak en fazla göç alan metropol şehirlerden birisi. Giderek artan nüfus, haliyle trafik sorunlarını ortaya çıkarıyor. Sorunlar bir türlü çözüme ulaşmadığı gibi trafik kurallarına dikkat etmeyenler ise günden güne artıyor.

MA plakalı araçların, özellikle elektrikli motorların kırmızı ışık ihlali yapmaları kask ve ehliyetsiz trafikte dolaşmaları tehlike saçıyor. Kendi canlarını bile hiçe sayan bu trafik magandalarına artık dur denilmeli.

Geçtiğimiz gün trafikte bir olaya tanık oldum. Bir motor sürücüsü, üç çocuğu ile trafikte arabaların arasında makaslar atarak ilerliyordu.

Böyle bir yolculuk olabilir mi? En fazla 2 kişilik olan motora 4 kişi binilir mi? Bu şekil trafikte yer alan birisinin kazaya davetiye çıkarmaması mümkün mü?

Maazallah bir kaza yapsa küçücük çocuklar, belki de canından olacak. Bunlara artık bir dur denilmeli.

Emniyet ve Büyükşehir Trafik Zabıta Ekipleri, ışık ihlali yapan her kim olursa olsun göz açtırmamalı.  Kask ve evrak eksiği bulunan sürücülere bir nebze daha dikkatli olunmalı.  Şehrimizde artık trafikte çok sayıda yabancı uyruklu insan var. Bu insanların kurallardan haberdar olabilmesi ya da uyarıların tam anlamıyla anlaşılması için bazı şeyler yapmak gerek.

Mesela broşür dağıtılabilir. Hem Türkçe hem de Arapça broşür dağıtarak kurallar ve uyarılar yapılabilir. Belki bu trafik sorunlarımıza bir nebzede olsa fayda sağlar.

Selametle…