Konya'da bir barınakta çalışan görevlinin herkesin gözü önünde bir köpeği, kürekle kafasına vura vura öldürdüğü görüntüler hayvan severleri ayağa kaldırmıştı. Olayın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Olay sosyal medya çığ gibi büyüyerek herkesin konuştuğu bir konuya döndü. Kimisi 'sokak hayvanları için tedbir alınması gerek' dedi. Kimisi görüntüleri göstererek 'tedbir alınmış hali bu mu?' diye sorular sordu. Bu konuda kesinlikle ve kesinlikle bir şeyler yapmak şart. Çünkü sokak hayvanların oluşturabileceği en küçük sorun dahi bu saatten sonra abartılacak ve gündem haline getirilecek.

Kuduz teşhisi nedeniyle ölen çocukları hatırlıyorsunuzdur. O günde bunun büyük bir sorun olduğunu söylemiştim. Bugün de Konya'da bir caninin köpeği öldürmesine de sorun diyorum. Hem vatandaşlarımızın hem de sokak hayvanlarının bu sorundan kurtulması gerek. 

Bu konuda kesinlikle ilk önce yapılacak şey kapsamlı bir yasa getirilmesi. Barınak sayıları arttırılmalı ve hayvanlar için daha yaşanılır bir hale getirilmeli. Ayrıca tüm barınaklar belirli periyotlarla denetlenmeli. Öyle denetlemek için denetleme değil kapsamlı bir denetleme yapılmalı.

Hayvan severlerle konuşulmalı, fikirler alınmalı. 

Herkesle konuşarak, her konuyu düşünerek bu sorunlar çözülebilir. Ayrıca anaokulundan itibaren çocuklarımızın hayvanlar hakkında daha duyarlı olması için eğitimler verilmeli...