Bilindiği üzere Türkiye genç nüfusa sahip bir ülke. 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan 6 milyondan fazla genç var. Bu rakama hali hazırda geçtiğimiz seçimlerde oy kullanmış gençleri de eklersen, 20 milyondan fazla olan gençler seçimlerin kaderini belirleyecek.

Evet, her siyasi parti bunun farkında herkes gençler belirleyecek diyor. Ancak kim gençler için bir şey yapıyor. Gerçekten elle tutulur, gözle görülür ne var ortada. 

Gençleri ikna eden kazanır!

Gençleri ikna etmek kolay değil. Gençleri kısa süreli vaatlerle ikna etmek ise hiç kolay değil. Daha akıllı, geleceğe dönük vaatler seçimi kazandıracak.

Ayrıca gençlere artık hak ve özgürlük konusunda çok büyük beklentiler içerisindeler. Neden mi? Çünkü günümüzde artan internet ve sosyal medya kullanımı sınırları ortadan kaldırdı. Gençler diğer ülkelerdeki iyi ya da kötü şeyleri çok rahat öğrenebiliyorlar. Her konu hakkında kısa sürede bilgiye erişebiliyorlar. Haliyle gençler, refah seviyesinin yüksek olduğu demokratik, özgür, adaletli bir ülke istiyorlar. Bunu sağlayabileceğini düşündüğü, güvendiği kişiyi ise seçecek. 

Gençlerin talepleri üç aşağı beş yukarı aynı. Peki mevcut siyasi partiler bunu sağlayabilir mi? İnanın ben içtenlikle "Hayır" diye biliyorum. Seçim kapıda ancak hala gençler için bir şey yok. 

Gençler iki youtuberla, iki sanatçıyla ikna edilmez. Evet düzenlediğiniz etkinliklere katılım yoğun olur ama bu yoğunluk sandığa yansımaz. Daha gerçekçi olalım daha gerçekçi...