Varoluşumdaki yoğun merak duygusu; kilometrelerce yol gitmemi, yeni yerler görmemi, çok büyük ve çok küçük yaşlarda insanlarla tanışmamı sağladı.

Çocukluğumdan beridir, araştırdığım ve edindiğim bilgileri, duyguları, düşünceleri yazarak ifade etmeye çalışıyorum. Edindiğim bu yazma becerisi bende müthiş bir deneyim hazzı uyandırdı. Yazmak adeta beni ben yaptı! Dolayısıyla beni derinden mutlu eden bu deneyimi dünya ile paylaşmak, yeryüzünde bulunduğum süre zarfında bir iz bırakmak istiyorum. Bu ifade ediş biçimini bir meslek olarak Gazetecilikle bağdaştırmamak neredeyse mümkün değildi ve köşe yazarlığına ilk adımımı Gaziantep Doğuş Gazetesi’nde atıyorum.

Kilometrelerce gittiğim ve daha nicesini gideceğim. Amacım doğrultusunda yollarımız nihayet kesişti. Yazım sizlerle buluştu, buluşacak… Bu sebeple sizlere kendimi tanıtayım, ben Cemal Öztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden lisans derecesinde mezun oldum. Çocukluğum ve gençliğim Türkiye’nin birçok farklı şehrinde geçti.

Bu yazıda çok uzun zamandır rahatsızlık duyduğum bir konuya değiniyorum. Gaziantep’te kültür- sanat. Gençlerin ve çocukların kişisel gelişimini destekleyen sosyo-kültürel aktivitelerin yetersiz olması, var olanların ise yeterli şekilde kamuoyuna duyurulma noktasında eksikliklerimiz olduğu kanısındayım. Bu aktiviteler başta tiyatro, sinema, spor, tırmanış belki bilgilendirici ücretsiz seminerler olabilir. Gözlemlerim, gençlerin bu gibi bilinçli aktivitelerden uzak olması yeterli oranda bilgilendirilmemesi ve yönlendirilmemesinden kaynaklı. Dışarıda boş vakit geçiren, sadece pahalı kafelerde oturarak hayatlarındaki problemleri ve kaygılarını birbirlerine anlatarak sorunu çözmeye çalışıyorlar. Oysa haftada birkaç gün maddi kaygı taşımadan katılabileceği bir aktivite ufkunu açacak, bakış açısını değiştirecek, düşünceleri toparlanacaktır. Etkinliklerin çeşitliliğinin artırılması ve duyurulması konusunda başta biz basında yer alan yetkililer ve belediyeler, özeller, diğer devlet kurumları çalışmalar yapması, destekçi olması gençler için faydalı olacaktır.

Bulunduğumuz yılın sonuna yaklaşırken, yeni yılla birlikte gerek gençlerin, gerekse yetişkinlerin çocuklarıyla birlikte katılabileceği sanat ve spor dolu yıllar olsun.

Görüşmek dileğiyle…